Prvi trijumf Borca, treći poraz Mornara

Košarkaši Borca savladali su Mornar u Baru sa 90:85 u trećem kolu ABA lige.

Borcu je ovo prvi trijumf ove sezone, dok je Mornar i dalje bez trijumfa.

„Čestitam ekipi Borca na zasluženoj pobjedi. Jednostavno, došli su i očitali nam lekciju kako se treba boriti za svoj klub. Od nekih desetak takozvanih ničijih lopti na parketu sve su bile njihove. Ispada da su oni mnogo više željeli ovu pobjedu nego mi. Izuzimam jedino Smita koji se borio, skakao, bacao po terenu, izgarao, dok su ostali uglavnom gledali i očekivali da pobjeda sama dođe. Bila je potpuna dekoncentracija od prvog sekunda utakmice. Sedam dana se pripremamo, sedan dana govorimo o detaljima, kako i šta da branimo, kome šta da ne damo, a kome šta da dozvolimo i dođe utakmica i ne znamo šta da radimo na terenu. To je ozbiljan problem. Ili većina igrača nisu za ovaj nivo ili je problem u tome što uopšte nisu fokusirani na svoj posao za koji su više nego dobro plaćeni. Nije laka situacija poslije tri poraza, očigledno ove godine to će biti borba za goli život“, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

„Važna pobjeda za nas na teškom gostovanju u Baru. Moji igrači su odigrali dobro do posljednja dva minuta kada je opet došlo do pada koncentarcije, uz neiskustvo pojedinih igrača. Mislim da je trebalo da privedemo utakmicu kraju mnogo ranije ali ne mogu da budem nezadovoljan. Svaka pobjeda u ovogodišnjoj sezoni je zlata vrijedna. Govorio sam o tome ranije, mi hvatamo otpatke i od njih pokušavamo da pravimo dobre igrače, ali ovoga puta imamo dosta talentovanu ekipu. Naša borba tek predstoji. Mi se u ABA ligi, u suštini borimo protiv FMP-a i Mege. Htio bih da se zahvalim ekipi Mornara na fer i korektnoj utakmici, kao i na gostoprimstvo. Barani su naši stari prijatelji. Poželio bih im puno sreće u nastavku sezone i da im se sve ambicije ostvare“, rekao je trener Borca Marko Marinović.

Sava Lešić sa 23 poena i sedam skokova bio je najbolji u pobjedničkom timu, Marko Pecarski je ubacio 15, a Aleksa Novaković i Uroš Čarapić po 10 poena.

U poraženom timu Džozef Luis 23, Nemanja Gordić 15, Vladimir Mihailović 13, a Tejlor Smit je ubacio 10 poena.

foto.Mornar MEDIA Pro

About The Author