Prota u rat, Stojaković u PAOK

Zanimljivo sjećanje nekadašnjeg košarkaša Jagodine i Borca.

Siniša Protić, jedan od najomiljenijih košarkaša Borac Nektara, iz njegovih najslavnijih dana podijelio je zanimljivu priču na svom facebook profilu.

Na današnji dan 1993. godine je kao kadet KK Jagodina igrao meč za treće mjesto kadetskog šampionata Jugoslavije. Na drugoj strani je bila Crvena zvezda predvođena Peđom Stojakovićem. Protić je dao 41 poen, a na drugoj strani Stojaković se zaustavio na 35. 

“Na današnji dan 06.06.1993.odigralo se završno prvenstvo u košarci u Saveznoj Republici Jugoslaviji u mjestu Jagodina, gdje je i moja malenkost učestvovala i nastupala za KK JAGODINA. Ali odmah poslije tog prvenstva morao sam se vratiti kući, pošto sam dobio poziv da idem u vojsku tj.u nesretni RAT!!! A kolega PREDRAG STOJAKOVIC je otisao u Grčku u KK PAOK. Putevi su nam se razišli…Ovo sam imao potrebu da napišem, isključivo radi naše djece i BUDUĆNOSTI svih Nas koji bitišemo na ovim prostorima.U nadi da Rata nikad više neće biti ovu SLIKU postavljam da me svi razumiju”,  napisao je Protić na svom profilu.

foto:siniša protić/ facebook

About The Author

Možda ste propustili