Prodali smo igrača koji ima 32. godine, što u današnje vrijeme nije lako

foto: Nikola Vuruna/Igokea

Dešon Stivens je danas potpisao za Dinamo Sasari.

Pomalo iznenađujuće američki centar je napustio Laktaše.

“Stivens je potpisao za Dinamo Sasari, italijanskog prvoligaša. On je zadovoljan, ali i mi. Iskoristili smo klauzulu u ugovoru gdje smo imali obeštećenje. Dinamo je došao sa ponudom i to smo riješili. Prodali smo igrača koji ima 32. godine, što u današnje vrijeme nije lako”, rekao je sportski direktor Igokee Vuk Radivojević i dodao da za sada neće biti dolaska novih igrača.

“Trener Bajić radi sjajan posao i sigurno će na pravi način uklopiti ovaj tim što imamo. Tu su Đorđević, Tanasković, od kojih očekujem da pokažu svoj potencijal u nastavku sezone. U planu je i dolazak dvojice mladih igrača iz Srbije, ali ne bih sada o imenima. Takođe moram da istaknem da smo zadovoljni radom u mlađim kategorijama. Domaćini smo turnira juniorske Aba lige, a naši juniori će sljedeće godine igrati i juniorsku Fiba Ligu šampiona. Važno je reći da je Mario Nakić uspješno operisan. Nećemo žuriti sa njim, čekamo ga sljedeće sezone”, naveo je Radivojević.

Stivens je četvrti košarkaš u prethodne dvije sezone od kojeg je Igokea zaradila na obeštećenju.

“Mene to nije puno potreslo. To je za mene kao trenera pobjeda. teško je naći da klub proda igrača koji ima 32. godine i da na tome prihoduje. Ono što me veseli je da smo napravili to da svi igrači koji prođu kroz Igokeu su napravili dobre karijere”, kaže trener Dragan Bajić te dodao da su razultati na startu sezone, možda mogli i biti bolji.

“Nisam zadovoljan, iako smo bili u dosta nezavidnoj situaciji, zbog povreda Nakića i Talića. Posebno mi je žao zbog poraza od Zvezde i Bilbaa, gdje smo imali svoje šanse. Generalno moglo je i bolje, ali i lošije”, istakao je Bajić i dodao je je cilj kluba plasman u plej of ABA lige.

About The Author