Poslije Dervente i Olimp odustao od Prve lige Republike Srpske

Olimp ne igra.
Olimp

foto: KSRS

Poslije Dervente i košarkaši Olimpa neće igrati drugi dio šampionata Republike Srpske.

Derventa je odustala z finansijskih razloga, te nije ni počela drugi dio sezone. Olimp iz Šekovića, koji je upisao jednu pobjedu i to protiv Dervente, je udustao od takmičenja nakon što su odigrali jedan meč drugog dijela i izgubili od Slobode 73 na domaćem terenu 86:59.

“Tačno je. Istupili smo iz prve lige, a dopis o tome poslao sam Savezu. Razlog je jednostavan. Nema para za dalje takmičenje kao i loš odnos republičkih institucija prema košarkaškom sportu. Podnijeli smo stotine zahtjeva za pomoć i na većinu nam nikada nije ni odgovoreno, kamoli da smo dobili neku marku.

Da nam nije bilo pomoći načelnika opštine i nekolicine lokalnih privrednika ni ovo ne bismo izdržali. Bilo je mnogo obećanja, ali su ostala samo slovo na papiru. Hvala treneru i igračima na nesebičnom zalaganju do sada“, rekao je za “Glas Srpske” predsjednik Olimpa Dejan Vasilić.

Olimp je ostvario jednu pobjedu u sezoni i to protiv Dervente, ali nakon što je učinak tog kluba izbrisan iz kalendara takmičenja Šekovićani su ostali na nuli i u trenutku odustajanja imali skor 0-12. Umjesto početnih 13 ekipa prva liga sada će da broji 11.

Kinan Evans najbolji igrač Žalgirisa o igranju u Igokei: Svašta se dešavalo ali bila je to sjajna životna lekcija

Nakon povlačenja Dervente raspored utakmica je promijenjen da dvije ekipe ne bi bile slobodne u istom kolu, ali sada neće doći do novog žrijebanja.

Zanimljivo je da su Derventa i Olimp iste sezone zajedno ušli u prvu ligu. Bilo je to 2022. godine kada su igrali finale plej-ofa Druge lige Srpske, a slavili Šekovićani kao debitanti u tom rangu takmičenja. Prošlu sezonu završili su na devetom mjestu sa sedam pobjeda i 15 poraza.

Olimp je osnovan prije 17 godina, ali nije imao seniorski pogon sve do 2020. godine. Tada su načelnik opštine Miladin Lazić i košarkaš Petar Vlačić odlučili da formiraju ekipu koja je ekspresno iz Druge lige stigla u Prvu gdje je odigrala sezonu i po.

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author