Poraz Srbije u Kini

Ženska košarkaška reprezentacija izgubila je prvu utakmicu na prijateljskom turniru u kineskom gradu Singji od domaće reprezentacije sa 75:65 (16:18, 18:13, 22:16, 19:18).

Srpski tim je veoma dobro otvorio ovaj meč, a posebno je bila kvalitetna realizacija šuta za tri poena, pošto su  reprezentativke Srbije pogodile četiri od prvih pet šuteva, da bi na kraju u tom segmentu završile sa 7-16. Srednji dio utakmice pripao je domaćinu koji je zahvaljujući dominantnim centrima uspijevao da stigne do laganih prilika za realizaciju.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Aleksandra Crvendakić sa 12, odnosno Saša Čađo sa 10 postignutih poena.

“Ovo je bila prva zvanična utakmica koju smo odigrale tokom ovih priprema. Protivnik je bio snažan. Imamo još jednu utakmicu protiv njih, pa sada znamo šta možemo da očekujemo. Zadovoljna sam zalaganjem djevojaka, ali neke stvari nismo ispoštovale koje je trener tražio od nas”, rekla je kapiten Saša Čađo.

“Izuzetno teška utakmica je za nama. Kina je bila u punom sastavu u pripremama za Svjetsko prvenstvo. Naša ekipa je mlada i još biramo igračice i spremamo se za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Nedopustivo za nas je da protivnik toliko dominira u skoku. Dozvolili smo im čak 16 ofanzivnih skokova, što je previše i bilo je mnogo kontranapada poslije naših izgubljenih lopti. Nadamo se da ćemo ta dva segmenta da popravimo u narednim utakmicama i da ćemo uspjeti da odigramo jaču odbranu”, istakao je trener Miloš Pađen.

Srbija je u Kinu otputovala bez selektora Marine Maljković i nekolicine vodećih igračica, a u želji da se pruži šansa mlađim snagama. Reprezentaciju Srbije na turneji u Kini očekuju još dueli u nedelju i ponedeljak od 10 časova po našem vremenu protiv Australije, odnosno Argentine, dok će još tri utakmice protiv istih protivnica odigrati u gradu Huaihua-Jišou.

U prvoj utakmici dana Australija je pobijedila Argentinu sa 78:62.

SRBIJA: Popović 2, Čađo 10, Jovanović 9, Račić, Crvendakić 12, Škorić 5, Brajković 3, Stanković 8, Cukić 6, Topuzović 2, Stanaćev 3, Mandić 5.

tekst i foto:kss

About The Author

Možda ste propustili