Počeo turnir “Pale 2018”

Međunarodni košarkaški turnir “Pale 2018” otvoren je u Sportsko-poslovnom centru “Peki”, u okviru Gospojinskih svečanosti i proslave Dana opštine Pale.

Na turniru, koji se održava šestu godinu, učestvuje šest ekipa kadetskog uzrasta.

Ove godine za trofej će se boriti: “Partizan NIS” i “Beovuk 72” iz Beograda, OKK “Slavija 1996” iz Istočnog Sarajeva, zatim klubovi “Slovan” iz LJubljane, “Igokea” Aleksandrovac i “Sutjeska” iz Nikšića.

Jedan od organizatora turnira Željko Krunić rekao je da međunarodni internacionalni turnir kadeta zajedno organizuju košarkaški klub “Partizan” iz Beograda i Udruženje “Refleks ol stars Jurop”, koji je na području Istočnog Sarajeva prije pola godine pokrenuo mini-basket košarkaške lige.

On je istakao da je turnir prerastao u lijepu tradiciju, čiji je cilj popularizacija i afirmacija košarke među omladinom.

Direktor omladinskih kategorija Košarkaškog kluba “Partizan” Zoran Stevanović rekao je da ovaj turnir mnogo znači mladim igračima, koji se nadmeću da ostvare dobre rezultate. Stevanović je naveo da će u budućnosti pokušati dovesti i košarkaški klub “Fenerbahče”, da bi turnir podigli na jedan viši nivo.

foto:kkpartizanbl

About The Author

Možda ste propustili