Poceko pred Srbiju: Pred nama je jedan od najboljih timova na svijetu

Đanmarko Poceko

foto: FIBA

Đanmarko Poceko selektor Italije govorio pred meč sa Srbijom na Svjetskom prvenstvu.

“Azuri” su u u drugu rundu takmičenja prošli sa skorom 2:1, a jedini poraz u grupi su imali protiv Dominikanske Republike.

“Srećni smo jer smo nastavili naš san, a sada je pred nama jedan od najboljih timova na svijetu. Svetislav Pešić radi sjajan posao, a igrači su nevjerovatni. Mnogo poštujemo Srbiju. Odrastao sam u Trstu, tako da pratim jugoslovensku košarku cijeli svoj život. Moje poštovanje prema vašoj košarci je nevjerovatno” – poručio je Đanmarko Poceko za Sport klub.

Pešić pred Italiju: Znamo ih bolje nego oni nas

Osvrnuo se Italijanski stručnjak, zatim, na grupnu fazu.

“Nije bilo lako. Primjera radi, Argentina je izgubila od Bahama i zato se neće naći na Olimpijskim igrama. Mi smo izgubili od Dominikanske Republike i onda ljudi kažu kako je to katastrofa, ali onda vidite njihov tim u kome su tri NBA igrača. Nevjerovatna su ekipa, često pomislite kako su to laki mečevi, ali zapravo nisu” – rekao je pa dodao:

“Svijet se mijenja, nema više toliko timova koje možete lako da pobijedite. Svaka reprezentacija ima barem dva, tri kvalitetna igrača. Kod Dominikanske Republike je tu Karl Entoni Tauns, Filipini imaju Klarksona, svako šutira trojke, a ako protivnik šutira preko 50% protiv vas, u problemu ste. Važno je da smo prošli grupu, a sada je pred nama veliki problem, a to je Srbija. Vidjećemo sve.”

(VIDEO) Duško Vujošević na protestima protiv Uprave

Nastavio je Poceko da hvali “Orlove”, sa akcentom na to kako svakog ljeta “iskoči” neki novi kvalitetan igrač.

“Poštujem vašu košarku, imate mnogo kvalitetnih igrača, mnogo talenta. Okej, tu su Jokić, Micić i ostali, ali svakog ljeta izbacite nekog novog igrača. Imate dobrog trenera, vjerujem da je dobro spremio tim i da nas očekuje težak meč. Spremni su svi, mnogo volim i poštujem sve moje igrače. Želim im da uživaju i nastave da sanjaju san.”

Utakmica između Srbije i Italije na programu je u petak sa početkom od 10 časova.

About The Author