Pobjede Prijedora, Budućnosti, Sutjeske i Drine

Odigrana četiri meča petog kola Prve lige Republike Srpske.

Košarkaši Prijedor Spartaka su na domaćem terenu pobijedili Kozaru 81:80 i došli do trećeg trijumfa, dok Kozara još ne zna za trijumf ove sezone. Lazar Dražić je donio pobjedu svom timu polaganjem na 14 sekundi do kraja. U posljednjem napadu gostiju Aleksandar Ivetić je ukrao loptu i slavlje je moglo da počne. Meč viner Dražić je sa 23 poena bio najefikasniji kod domaće ekipe, Aleksandar Ivetić je dao 19 uz devet asistencija, Mirko Ljuboja je imao 18 poena i 10 skokova. Na drugoj strani Vanja Samardžić 22, Nikola Đaković 20, Stefan Milošević 13 poena.

Bijeljinska Budućnost je pobijedila Slobodu 73 u Novom Gradu sa 72:76 i došla do trećeg trijumfa. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Dinko Peljto sa 15, dok je kod Slobode prvo ime Uroš Podrumac sa 27 poena.

Drina Princip je na domaćem terenu bila bolja od Varde 85:76. Bila je to druga pobjeda za ekipu iz Zvornika, dok je Varda i dalje bez pobjede. Strahinja Mladenović sa 26 poena prvo ime kod domaćina, Bojan Cvijić je dao 19, Dušan Knežević je imao 15 poena i 10 skokova, a Bojan Matić je dao 14 poena. Petar Panić i Nemanja Stanimirović su dali po 21 poena za Vardu, dok je Darko Ostojić dao 15.

Stujeska je u Foči zabilježila treću pobjedu protiv Akademije Borac, koji još ne znaju za trijumf, sa 81:74 poslije produžetka, koji je gostima sa linije penala obezbijedio Miloš Protić. U dodatnih pet minuta mnogo bolja igra domaće ekipe koja je na kraju slavila trijumf.

Miloš Fimić sa 23 poena predvodio je domaće strijelce, Vladan Radović i Dejan Milidrag su dali po 12, a Đorđe Savić je upisao 11 poena. Kod gostiju Miloš Protić 24, Siniša Šorak 20, Boris Dragojević 12 poena.

foto:Prijedor Spartak

About The Author