Pobjeda Krke u Čačku

Košarkaši Krke savladali su Borac u Čačku u premijernom meču osmog kola ABA lige.

Slovenački tim je pobijedio 86:90 (20:27,21:23,24:20,21:20). Za Krku je ovo bila druga pobjeda, dok je Borac i dalje na samo jednom trijumfu i to protiv Partizana.

“Opet smo nastavili sa nizom poraza. Mnogo teška utakmica, za nas od velikog značaja. Ali idemo dalje, nije naravno kraj prvenstva. Da kažem da nismo ispoštovali ništa što smo se dogovorili. To je postalo činjenica. Očigledno je da su moji igrači nakon pobjede nad Partizanom poletjeli, a moja greška je što do dana današnjeg nisam uspio da ih zaustavim. Opet smo izgubili skok, a to nas je na kraju koštalo pobjede. Ponovo ne pokazujemo sigurnost, neiskustvo u ovakvim završnicama. Todorović je danas briljirao poslije pauze, ali neki igrači misle da je dovoljno što su tu u Borcu i da je to to. Vidjećemo kada je sljedeća utakmica. Čestitam Krki, ona je odigrala odličnu utakmicu“, rekao je poslije meča trener Borca Marko Marinović.

Vladimir Anzulović, trener Krke logično zadovoljan pobjedom.

,,Izuzetna mi je čast da boravim u Čačku i da igram u ovoj dvorani. Čestitam ekipi Borca na stvarno jakoj borbi. I oni, kao i mi, imaju puno novih igrača. Mi smo promijenili 80 posto ekipe. U dobrom smo ritmu. Nakon tri nedelje karantina i bolesti dobro smo trenirali. Želim svim ekipama, a naročito svojoj, puno zdravlja“.

Jure Škifić sa 28 poena predvodio je Krku do pobjede, na drugoj strani Nemanja Todorović je ubacio 24 poena.

foto:Duško Radišić/Borac