Pešić: Trudićemo se da ne bude negativnih iznenađenja

Beograd 24.08.2022.  U susret kvalifikacionom mecu kosarkaske reprezentacije Srbije protiv Grcke, u Stark areni odrzana je konferencija za medije. Tom prilikom medijima su se obratiti selektor Svetislav Pešić i kapiten Vladimir Lucic. foto Dusan Milenkovic

Pres konferencija selektora Srbije Svetislava Pešića i Marka Gudurića pred put u Prag na Evropsko prvenstvo.

Srbija na Evropsko prvenstvo ide nakon dvije bitne pobjede protiv Grčke i Turske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Trudićemo se da ne bude negativnih iznenađenja sa naše strane. Oporavak mora da bude dobar i mentalno, ne samo fizički. Nema euforije poslije pobjede ili padanja u nesvjest od tuge u slučaju poraza. Svakako ćemo biti kritikovani. Moramo da napredujemo iz jedne u drugu utakmicu. Danas svako svakog može da dobije u jednoj utakmici. Svi još misle da smo Jugoslavija, MVP jedan, MVP drugi, to je motivacija za sve ekipe koje nas čekaju u Pragu. Sve što treniramo moramo pozitivno da demonstriramo na terenu. Imamo vrhunske igrače, imamo iskustvo. Trudimo se da im pokažemo pravi put. Mi smo tu da se prilagodimo njihovim navikama, njihovim mogućnostima”, izjavio je Pešić i nastavio:
“Velika, naporna sezona je iza igrača. I plus pored svega su i te kvalifikacije koje su sve ekipe igrale. Ogroman napor, vrlo je čudno da to nisu bolje organizovali, povećali broj igrača za turnir. Sa naše strane gledišta, mi se još nalazimo u procesu unapređenja svega i igre i razumijevanja”.

Srbije je u grupi sa Izraelom, Češkom, Poljskom, Finskom i Holandijom.

Moramo da pobjeđujemo, ako treba da idemo za Berlin, što je naš cilj. Ostale ciljeve ste vi sami postavili, tako da mi ne moramo. Kroz prvu rundu u Pragu želimo da unaprijedimo igru, da ostanemo fizički u dobrom stanju”, rekao je Pešić i dodao kako će sutra saopštiti kojih 12 igrača vodi u Češku.

“Svi su u treningu, svi su kandidati. Sačekaćemo zadnji trening, a onda ćemo donijeti odluku. Dobri su, malo se smirila situacija sa povredama. Ali, naporno je prvenstvo, igra se svaki dan. Što se tiče Nemanja, oni su bili u procesu treninga, dobri su… Vidjećemo koliko su u stanju da pomognu ekipi, a onda ćemo da donosimo odluku”,

Selektor Srbije rekao je da nema namjeru da eksperimentiše sa Nikolom Jokićem i Nikolom Milutinovim u istoj postavi.

“Razmišljamo o svemu. I da igramo sa tri beka. U prednosti si ako radiš svoje stvari onako kako si trenirao i ako si to doveo do perfekcije. Da je neko drugo vrijeme, mi bismo sa spekta nekih taktičkih zamisli igrali tako. Ali bolje da zbunimo protivnika, a ne sami sebe. Sve pripremamo koliko možemo”, zaključio je Pešić.

foto:kss