Pešić: Tim je pobijedio

Izjava Svetislava Pešića nakon pobjede protiv Grčke.

Selektor Srbije kao ključ pobjede izdvojio je odličnu odbranu njegovih igrača na Slukasu i Kalatesu te timsku igru Srbije.

“E pa, pobijedili smo zbog velike podrške navijača. Protiv ponajboljih bekova u Evropi Slukasa i Kalatesa su momci odradili fantastičan posao. Isključili smo ih, momci su Slukasa uzeli pod svoje. To je jedan razlog, drugi je to što je tim pobijedio”.

“Mislim da skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Nisam euforičan. Očekuje nas veliki broj utakmica, ali ovakva, pred ovakvim auditorijumom gdje su svi igrali i borili se do kraja… Dva izuzetno jaka tima. Ono što sam rekao na konferenciji, pa se vi smejuljite. Smejte se. Ovo je najjača ekipa u Evropi i to je večeras demonstrirala. Demonstrirala je ono što čini veliku ekipu, a to je atletika, brzina i veliko iskustvo”, rekao je Pešić.

Selektor posebno apostrofirao partije Nikole Kalinića i Vladimira Lučića.

“Vidjeli ste Kalinića, da ga ne hvalim, biće poslije udvaram mu se. Odigrao je fantastično i u napadu i odbrani, a tu je bio Lučić. Ovo je Nikoli Jokiću bila jedna od najavažnijih utakmica, vidjelo se koliko je bio motivisan. Bez individualnog učinka bilo je teško savladati tim. Dobra jza nas, ne samo zbog bodova. Turska je izgubila, koja je kandidat za medalju, a Letonija ne igra… Mi smo dobili utakmicu i pored dva boda, ova pobjeda znači za ovo što dolazi. Igrači su odigrali utamicu za čestitanje, to su moji lavovi”.

foto:fiba