Pešić: Da ne plačemo i kukamo

foto:KSS

Selektor Srbije Svetislav Pešić izašao je pred novinare pred večerašnji trening i sutrašnju utakmicu protiv Poljske na Evropskom prvenstvu u Pragu.

Reprezentacija Srbije u četvrtak od 21.00 sat igra posljednji meč u D grupi, koji će odlučiti o prvom mjestu u grupi pred eliminacije u Berlinu. Srbija ima skor 4-0, dok Poljska ima 3-1.

“Ništa se bitno nije desilo, znali smo da će ovako da bude. Završava se utakmicom sa Poljskom koja je pokazala timsku igru, vrlo jasan koncept. Na svim pozicijama imaju iskusne igrače. Izvanredno ih vodi trener sa naših prostora. Uspio je da napravi dobru igru i oni su izgubili jednu utakmicu, ali su se brzo vratili. To je karakteristika ekipa koje imaju karakter i oni su takav tim. Mi smo u situaciji kao i pred svaku utakmicu, jedino što sada na slobodan dan nemamo trening, odnosno imamo trening ali ne utakmicu. Malo taktike, malo kondicija i to je to”.

Pešić se osvrnuo i na zdravstveni bilten. Nikola Milutinov treba da upiše prve minute, Nemanja Nedović povredio je list lijeve noge, dok je Vanja Marinković imao stomačne probleme.

“Što se tiče igrača, nadamo se da će sutra Nikola Milutinov moći da odigra prve minute. Nadam se da će i Vanja Marinković da se priključi ekipi. Vidjećemo kakva je situacija na treningu. Nedović je povrijedio list ili deio tog mišića. Nije duboka ruptura, vidjećemo da li će i koliko odsustvovati. Medicinski štab pravi plan za njegov oporavak. Koliko će to da uspije, vidjećemo, igra se još mnogo utakmica i nadamo se da će za nas da potraje.

Vidjećemo kakva je situacija sa njim. Svaki dan napredujemo, ali nam s dešavaju ovakve stvari da igrači ispadaju, pa se vraćaju. To remeti ono što smo zamislili, ali to je sve predvidivo bilo kad smo započeli ovo i kad smo znali da će biti 12, a ne 14 igrača koliko je većina trenera tražila”, kaže Pešić.

“Naravno, bez takvih igrača je vrlo teško da dobiješ i sljedeću
utakmicu ako ne igraju jednu, ili dvije. Timska igra nadoknadi, stisnu se igrači između sebe, odigraju za njega, ali dugoročno gledano, odsustvo takvih igrača kao što je za nas Nikola, Bjelica, Vanja koji je započeo turnir fantastično… Krivo mi je zbog njega, nas kompletne ekipe, ušao je sa mentalitetom pobjednika, pokazao je to u dvije utakmice i onda se desilo da ispadne. Da ne plačemo i kukamo, ovo je pres konferencija”,
zaključio je Pešić.