Pavićević: Ne može više nazad

Mihailo Pavićević i Đorđe Drenovac pred meč sa Igokeom.

Mornar i Igokea “zatvoriće” deveto kolo ABA lige u ponedjeljak. Igokea ima pobjedu više od posljednjeplasirane ekipa na tabeli regionalnog takmičenja.

“Mnogo bi nam značili bodovi protiv Igokee pred kratku prvenstvenu pauzu. U narednih pet kola četiri utakmice igramo kod kuće, osim sa Igokeom i sa Cedevitom, Olimpijom i Krkom, a gostujemo FMP-u. Ako uđemo u mini seriju pobjeda prodisali bismo punim plućima. Nama je svaka utakmica kod kuće „biti ili ne biti“, nemamo više pravo na korak nazad jer smo došli do zida. Sa druge strane, ko se uzda samo u domaći teren lako može da se nađe u nevoljama, pošto je liga nevjerovatno izjednačena”, rekao je Mihailo Pavićević, čija ekipa je oba puta u dosadašnjim mečevima savladala Igokeu u Baru.

Đorđe Drenovac igraće protiv bivšeg kluba i sadašnjeg kuma Danila Anđušića.

“Završili smo seriju izuzetno teških utakmica i napornih gostovanja. U narednih 11 kola sedam puta igramo kod kuće i četiri puta gostujemo, tri puta u Beogradu (uz dodatak do Sremske Mitrovice) i u Podgorici. U Evrokupu smo samo gosti u Litvaniji, 19. decembra. Dakle, moći ćemo da se fokusiramo na treninge i podizanje nivoa naše igre. Uvjeren sam da će se barska publika već protiv Igokee radovati i da Mornaru predstoje bolji dani.“

PAROVI 9. KOLA:

nedelja

Cedevita – Krka 104:75

subota

Partizan – Crvena zvezda 71:77
Olimpija – FMP 88:86
Mega – Cibona 82:80

ponedeljak

Zadar – Budućnost 18.00
Mornar – Igokea 21.00

TABELA: Zvezda 9-0, Mega 7-2,Budućnost 6-2, Cedevita 5-4, Partizan 4-5, FMP 4-5, Zadar 3-5, Igokea 3-5, Krka 3-6, Cibona 3-6,Olimpija 3-6, Mornar 2-6.

foto:Mornar Media Pro

About The Author

Možda ste propustili