Partizanova crna serija nastavljena

foto: KK Partizan NiS

Partizan je bez pobjede u ABA ligi u šest mečeva.

Cibona je u 20. kolu slavila pobjedu u Beogradu poslije produžetka 87:90 (19:24, 17:13, 23:21, 21:22, 7:10). Tako su zagrebčani pobijedili Partizan u Beogradu prvi put još od 2009. godine. Partizan je imao tri poena prednosti u finišu meča, a onda su dozvolili da trojku postigne Toni Nakić na devet sekundi do kraja. Imali su i posljednji napad, ali su ga loše odigrali odnosno Jaramaz je šutirao za tri preko centra Cibone. U produžetku gosti bolji i odnose veliku pobjedu.

“Iako smo pred utakmicu ostali bez Zagorca na poziciji tri i četiri, mislim da su mladi igrači dali dobar doprinos kao zamjene. Imali smo pobjedu, dogovor na tajmautu je bio da im nikako ne ostavimo šut za tri poena, ali desilo se to što se desilo, igrač je pao i ostavili smo samog igrača da šutira za tri poena. Imali smo posljednju odbranu, imali poslednji napad, ali nismo to uspeli da realizujemo. Nespretno smo odigrali tu završnicu, tako da moramo da priznamo pobjedu Ciboni“, rekao je trener Partizana Saša Filipovski.

Vladimir Jovanović, trener Cibone čestitao je igračima.

“Čestitam igračima na pobjedi. Nama je svaka utakmica do kraja prvenstva jako važna i svaka može da nam znači u borbi za opstanak u ABA ligi. Znali smo da Partizan ima problema sa povredama i da će imati skraćenu rotaciju, ali i mi smo imali puno problema i bili u još skraćenijoj rotaciji. Svaki od ovih momaka koji su večeras izašli na teren je stavio klub i pobjedu ispred ličnih ambicija. Bili smo tim, pobijedili smo”.

U pobjedničkom timu Roko Prkačin i Toni Nakić su dali po 23 poena. U ekipi Partizana Uroš Trifunović 20, Rašon Tomas 15, Ognjen Jaramaz 14 poena.

foto: KK Partizan NIS

About The Author