Partizan promovisao nove dresove i novog kapitena (VIDEO)

Rade Zagorac će naredne sezone biti kapiten Partizana.

Crno bijeli su večeras predstavili dresove za novu sezonu, kao i novog kapitena. Novicu Veličkovića naslijedio je Rade Zagorac.

Veliko mi je zadovoljstvo što sa Aleksom predstavljam novi dres. Već četvrtu godinu kao igrač Partizana sam svjedok da proizvodjač naše opreme “Under armour” pomjera granice. Dres ne osjećam na svom tijelu, to je najvaznije”, rekao je novi kapiten Partizana.

Moderan dizajn i najkvalitetniji materijal koji prija svakom igraču glavne su odlike novih dresova crno-bijelih, dok su detalji tu da prave razliku. 

Baš kao što je to bio slučaj u sezoni 1991/92, jedini put u istoriji kluba, grb na dresu će biti jednobojan. Na bijelom dresu, štampa je crna dok će crni-dres krasiti zlatna verzija grba Partizana. Još jedna asocijacija na uspjeh postignut prije 30 godina je oznaka na desnom donjem dijelu dresa – slika zastave koja visi pod svodovima dvorane u kojoj igraju crno-bijeli, a koja simbolizije osvajanje Evrolige 1992. godine. Zlatni detalji na crnom dresu, još jedna su asocijacija na činjenicu da KK Partizan NIS u ovoj sezoni obilježava veliki jubilej. 

foto: Dragana Stjepanović / Omnia, video: BC Partizan TV, spot: Videostroj) 

About The Author