Partizan: Muškom igrom na Krku

U subotu košarkaši Partizana NIS će dočekati Krku iz Novog mesta.

Meč 24. kola ABA lige, na programu je od 21 čas u Hali sportova “Ranko Žeravica”, bez prisustva publike.  U prvom ovosezonskom duelu protiv sutrašnjeg rivala, crno-bijeli su doživjeli neprijatan poraz, pa je novi duel protiv Krke ujedno i prilika da za reakciju tima Partizana na taj meč. 

“U prvom dijelu šampionata smo protiv Krke imali veoma tešku utakmicu. Oni su odigrali čvrsto, pogodili dosta otvorenih šuteva, napravili na početku veliku razliku i na kraju nas dobili velikom razlikom. U ovom momentu mi moramo prvo da odgovorimo na identičan ‘spejsing’ koji oni imaju, nešto slično Megi, gdje visoki igrači uzimaju puno šuteva za tri poena, gdje imaju spolja šutere koji šire teren i par igrača koji su odlični u prodorima. Biće izuzetno zahtjevna utakmica. Ono što se od nas očekuje je da ponovo odgovorimo muškom igrom, da iskontrolišemo njihove šuteve, sa druge strane ih nadtrčimo, nadskočimo i pokušamo da pobijedimo”, istakao je trener Partizana Aleksandar Matović. 

Partizanov centar Erik Mika je pred utakmicu izjavio:

„Očekujem čvrstu igru sa njihove strane, trener nam je baš govorio o tome da oni imaju svoj dosta jedinstven stil igre i dobro ga se drže. Poznaju našu igru, tako da očekujem jaku borbu. Pripremićemo se psihički i fizički da bismo im parirali energetski i zaustavili taj njihov jedinsteni način igre“, istakao je Mika.

(Foto: Dragana Stjepanović)