Čanak hvali, Milojević želi da zaboravi

Izjave nakon utakmice Partizan – Mega Bemax

Partizan je pred svojim navijačima odigrao dobar meč i rutinski došao do pobjede protiv Mege 89:73.

Trener crno bijelih pohvalio je Bondža Sija,koji je postigao 17 poena i imao dvet skokova, sve bez promašaja.

Bandža Si potvrđuje ono što smo znali, da je izuzetan fizikalac, može da pokrije pozicije ‘tri i četiri’.Izuzetno je pametan momak, ponaša se besprijekorno u svlačionici i na treningu i na nama je da uradimo sve da on nastavi ovako da igra. Nije realno da igra bez promašaja, ali njegova pojava na terenu, kretnja i rotacije daju određenu sigurnost ekipi”, rekao je Čanak.

Partizan da bi igrao plej of treba do kraja sve da dobije, a Mornar sve da izgubi.

Sada kada bih rekao da je ova pobjeda značajna, neko bi mogao da misli da nije, ali je bitno da mi pokušamo da dobijemo sve utakmice do kraja i da odigramo najbolje što možemo. Zadovoljan sam kako je utakmica odigrana u takmičarskom smislu, iako uvijek ima grešaka. U jednom trenutku nismo dobro odgovorili na njihovu postavu sa četiri niska igrača i Čančarom na „petici“. Ima i nekih stvari koje se čuvaju za Kup, jer ćemo u polufinalu 99 odsto igrati sa Megom”,izjavio je Čanak.

 

Trener gostiju poručuje kako žele što prije zaboraviti meč u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

“Partizan je bio bolji i konkretniji čitavim tokom meča, dok mi nismo uspjeli da sprovedemo stvari koje smo pripremili. Imamo puno igrača koji nikada nisu igrali u ovakvoj atmosferi, neki su bili impresionirani i nisu pružili partije na svom nivou. O tome govori i procenat uspješnosti sa linije slobodnih bacanja što je stvarno kriminalno. Nema drugog razloga za to od grča i stegnutosti. Kada smo se sa tim malo izborili uspjeli smo da priđemo na 10 razlike, i kada se ukazala šansa da uhvatimo priključak, oni su dohvatili skok u napadu, pa postigli koš uz faul. Ostaje nam da ovo zaboravimo što prije, da se spremimo za Kup i u Nišu se prikažemo u što boljem svjetlu”, rekao je trener Mege Dejan Milojević.

foto.KKPartizan NIS

About The Author