Partizan: Igokea veliki izazov za nas (VIDEO)

U 18. kolu ABA lige, košarkaši Partizana NIS će dočekati Igokeu.

Utakmica se igra u Hali sportova “Ranko Žeravica”,  u subotu, 6. februara od 19 časova, bez prisustva publike. U prvom meču sutrašnjih rivala, Igokea je u Laktašima odnijela pobjedu nakon produžetka. Pred sutrašnji duel, trener crno-bijelih Saša Filipovski poručuje: 

“Prošla utakmica nam je uzela mnogo energija jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobijediti tim koji se pojačao sa dva igrača pred naš meč. Sada je važno regenerisati se, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra sa velikim samopouzdanjem. Ekipa ima atleticizam i visnu na pozicijama 2 i 3, kao i brze igrače na poziciji centra. Sa druge strane, znaju taktički da se postave, da mijenjaju odbrane, tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas. Nadam se da ćemo uspjeti da nastavimo niz pobjeda na domaćem terenu i da ćemo igrati sa visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta. Bitna je kontrola lopte, jer košarka je igra grešaka, i ko ih više napravi, on gubi, a kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku. Zato je važno da u tom segmentu pokažemo napredak, jer već smo dokazali da možemo da napravimo velike preokrete i da imamo potencijala”, istakao je Filipovski. 

Bek Partizana NIS, Uroš Trifunović je pred utakmicu protiv Igokee izjavio: 

“Očekuje nas duel sa ekipom koja igra veoma dobro ove sezone. Odlično su se uklopili i njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko opasni znaju da budu. Mi smo u srijedu odigrali jednu tešku utakmicu, gdje smo u drugom poluvremenu vidjeli kako treba da igramo svih 40 minuta. Ukoliko to ponovimo, vjerujem da ćemo doći do pobede”, poručio je Trifunović. 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV) 

About The Author