Partizan dočekuje Budućnost

U utorak, 10 maja, Partizan NIS od 19 časova dočekuje Budućnost Voli!

Prvi meč polufinalne serije ABA lige, na programu je u hali “Aleksandar Nikolić”, a na današnjoj konferenciji za medije tim povodom je trener crno-bijelih, Željko Obradović poručio:

“Pred početkom smo polufinalne serije ABA lige, u kojoj igramo protiv Budućnosti, ekipe sa kojom smo igrali i u regularnom dijelu i ono što je važno istaći je da je te mečeve krasila odlična atmosfera kako u Beogradu, tako i u Podgorici. Sve je bilo fer i sportski i nadam se da će tako biti i u polufinalnoj seriji. Ekipa Budućnosti je tim koji izuzetno poštujemo, u regularnom dijelu smo pobijedili u obe utakmice, ali su obe bile veoma neizvjesne, gdje smo u posljednjim minutima uspjeli da obezbijedimo prednost i pobijedimo. Imajući to iskustvo u vidu i sve ostalo što se dešavalo u posljednje vrijeme, mislim da nas očekuje izuzetno teška serija. Igramo protiv tima koji umije veoma dobro da igra, koristi individualni kvalitet svojih igrača i gdje trener Džikić postavlja utakmicu upravo tako da napada sve slabosti koje mi kao tim imamo. Na nama je da probamo da sve to shvatimo i odigramo na najbolji način,” zaključio je Obradović.

Na konferenciji se prisutnima obratio i kapiten Partizana NIS, Rade Zagorac, koji je rekao:

“U utorak ćemo početi plej-of seriju protiv kvalitetne ekipe koja je od početka imala visoku ambiciju i mislim da su je plasmanom u plej-of i ostvarili. Tu se svakako njjhova ambicija ne završava, već će oni željeti da nas pobijede, a na nama je da im to ne dozvolimo. Došli smo do dela sezone gdje nakon svega što se dogodilo u ovoj sezoni imamo odgovornost, prije svega prema sebi, da ono na čemu smo radili u prethodnih 10 mjeseci i gdje je uloženo mnogo truda, kapitalizujemo. Ovo je prava provjera za ekipu, da vidimo od čega smo napravljeni i da pokušamo da ostvarimo ambiciju koju smo imali od početka sezone,” završio je Zagorac.

foto: KK Partizan NIS