Panter: Vraćam se u Partizan, želim na Fajnal-for!

Panter

foto:Nikola Vuruna/Igokea

Košarkaš Partizana Kevin Panter boravio je u Las Vegasu na ovogodišnjoj NBA Ljetnjoj ligi kako bi razgovarao sa brojnim ekipama o mogućnosti da se pridruži nekoj od njih narednih sezona, budući da mu je sada jedino na umu Partizan i… titule prenosi sportklub.

Američki bek je u razgovoru za Novasports.gr istakao da želi da osvaja trofeje sa crno-bijelima, a cilj mu je da sa klubom iz Humske pokuša da se plasira u plej-of Evrolige, možda i na Fajnal-for…

Prošle sezone ništa nismo osvojili. Krajnji cilj nam je bio plasman u Evroligu i to smo ostvarili. Nova šansa je ispred Partizana i mene, želimo da ostavimo dobar utisak pogotovo što ekipa mnogo sezona nije učestvovala u Evroligi, čini mi se devet. Ne znam tačno, ali bilo je previše dugo…. Što se mene tiče, želim da budemo konkurentni, radimimo na pravi način i pokušamo da se izborimo za nešto veliko,“ poručio je Panter, koji je prošlog ljeta iz milanske Olimpije došao u Humsku.

Mnogo se pričalo da ćete da odete u NBA, da ste u dilemi i da morate da odlučite. Da li vam je Partizan prioritet sada kada će se takmičiti u Evroligi?

„Iskren da budem, najvjerovatnije ću da se vratim u Partizan. NBA je uvijek moj cilj broj 1, ali srećan sam što sam u Partizanu. Sviđaju mi ​​se izazovi sa kojima ćemo se suočiti ove godine,“ ističe Panter koji u ugovoru sa crno-bijelima ima izlaznu NBA klauzulu.

Kako vam se čini saradnja sa vjerovatno najboljim trenerom u Evropi Željkom Obradovićem?

„Nevjerovatno je igrati za ovog trenera. Volim da igram za njega. On je veliki čovjek. Sviđa mi se način na koji trenira. Volim ga i ne bih ga mijenjao ni za šta. Srećan sam što igram za njega.“

Koji su vaši lični ciljevi za nadolazeću sezonu?

„Volio bih da obezbijedimo plej-of i plasiramo se na Fajnal-fora, kao i da nastavim da budem među najboljim igračima Evrolige,“ poručio je Panter.

Partizan je tokom ljeta angažovao Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija, a u klubu bi trebalo da ostane Matijas Lesor.

foto: