Pandža: Zašto grad Bijeljina ruši KK Budućnost?

Pandža

foto: KSRS

Savjet za sport Bijeljine objavio je raspodjelu sredstava za sportske klubove u 2023. godini koja je izazvala brojne reakcije.

U redovima šampiona Republike Srpske, bijeljinske Budućnosti, su nezadovoljni činjenicom da bi po predloženom rješenju njihov klub dobio samo 40.000 konvertibilnih maraka, dok je za Radnik, koji igra Prvu ligu Republike Srpske, predloženo 130 000.

Oglasio se trener Josip Pandža, nakon ovog prijedloga kojeg treba da potvrdi gradonačelnik Bijeljine.

“Zbog čega Grad Bijeljina ruši KK Budućnost? Sarađujem sa Draganom Čojić i Darijom Čojićem 16 mjeseci i to su najveći entuzijasti koje sam vidio u košarkaškom svijetu. Klub ima seniorski tim koji je trenutno četvrti u BiH, osvojena je liga Republike Srpske, igrano finale Kupa Srpske, razvojni tim je prvi u 2. ligi. Seniorski tim sastavljen od djevojčica je sjajan u prvoj ligi Srpske. Trenutno imamo dva seniorska reprezentativca BiH i veliki broj mladih reprezentativaca BiH. Klub je stvorio Maricu Gajić, Njegoša Sikiraša, Borišu Simanića, Nikolu Radovanovića. Klub ima najviše članova u mlađim kategorijama u košarci u Bijeljini, šest profesionalno zaposlenih ljudi i dobije više od tri puta manje sredstava od drugih koji igraju drugu ligu, imaju manje članova u omladinskim kategorijama, nemaju reprezentativaca. Bolji smo po rezultatima neuporedivo, masovniji, dajemo reprezentativce u svim kategorijama i zbog čega nas ponižavate? Lako se ujedinimo protiv drugog, zbog čega se ne ujedinimo za sebe? Nije vam kasno promijeniti ovu lošu odluku ili ćete priznati da su vam kriterijumi samo politički. Ako s nekim piješ kave, taj dobije sredstva. E pa Dragana i Dario ne ispijaju kave nego su cijeli dan u dvorani, prave dobre ljude, a neke i priznate košarkaše u svijetu. A zbog čega nepriznate i ponižene od grada Bijeljine?– pita trener Budućnosti nadležne.

About The Author