Ozbiljne provjere za Srbiju pred SP

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević učestvovao je na velikoj konferenciji za medije u kineskom gradu Šenjangu, na kojoj je najavljen turnir koji će u ovom gradu biti odigran pred Svjetsko prvenstvo u Kini 2019.

Na ovom turniru, čiji je glavni organizator gospodin Bing Liu, vlasnik kompanije „Golden star investment“ koja je dugogodišnji poslovni partner KSS, učestvovaće nacionalni timovi Srbije, Francuske, Italije i Novog Zelanda. Ekipama će to biti posljednja provjera pred Mundobasket, a reprezentacija Srbije će u Šenjangu provesti desetak dana i odatle će otputovati na grupnu fazu takmičenja u Fošan.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici košarkaških Federacija Francuske, Italije i Novog Zelanda, kao i čelnici ministarstva Šenjanga koji broji osam miliona stanovnika i provincije Lijaoning sa 43 miliona stanovnika. Tomašević je potpisao protokol o saradnji KSS sa ovom provincijom.

“Ideja je da naši treneri i sudije odlaze u Lijaoning i obučavaju Kineze, dok će mladi košarkaši i košarkašice iz najmnogoljudnije zemlje na planeti dolaziti u Srbiju i prolaziti obuku na našim košarkaškim kampovima. Inače, čelnici ovog grada su već bili u Srbiji i oduševljeni su našom zemljom, a kompletna provincija obožava košarku… Uostalom, njihov klub Lijaoning je prošle sezone bio šampion Kine”, priča Tomašević.

Generalni sekretar KSS je održao zanimljiv govor i poklonio gradonačelniku Šenjanga Đangu Junu dres našeg nacionalnog tima.

tekst i foto:kss

About The Author

Možda ste propustili