Amerika poludjela:Tramp predsjednik, Kokoškov trener

Zoran Moka Slavnić smatra da je Crvena zvezda favorit za osvajanje ABA lige.

Slavnić smatra da Zvezda ima najkvalitetniji tim, ali da im neće biti lako da dođu do titule.

“Za mene bi bilo izinenađenje da Zvezda ne bude opet prvak. Za vrat im diše Budućnost. Od Cedevite nema ništa oni nemaju taj mentalni sklop. Hrvati su mekani tako da nisu oni za te opasne sportove. Budućnost može da bude izuzetno opasna, ali ta mogućnost da kod kuće igraš odlučujuće utakmice ti daje veliku prednost. Partizan se već vratio iz mrtvih. Meni je Trinkijeri simpatičan trener, a vidjećemo da li je to samo ljubav na prvi pogled ili će duže da traje. Nisam zadovoljan sa kvalitetom ABA lige”, rekao je Zoran Slavnić gostujući na RTRS.

O Nikoli Jokiću i njegovom eventulanom nastupu za selekciju Srbije.

“On je mnogo mlad da bih ja imao to da nemam obzir da izgovorim nešto ružno.PO načinu ponašanja pokažeš jesi patriota ili nisi i tačka. Tu je kraj. Tu će neko da ga osudi neko neće. Ja se pitam kad neko iz razloga, a ja bih to lako procijenio, kad nećeš da igraš za reprezentaciju za mene bi bio otpisan. ja to gledam sportski. Neko će reći ne interesuje nas šta ti gledaš ja hoću sada. Ne bi igrao 2012, ali bi 2020. da mi bude zamlja najbolja. Priče oko njega mi se ne sviđaju. Ne bih želio da ga uvrijedim. Ali ta neodlučnost. Alo bre dete potpisao si nešto iz Sombora si i nisi ni svjestan šta si uradio…S druge strane za nas koji pratimo košarku je šok kako je uopšte došao do tih ocjena. Moja žena kaže da je Amerike poludjela kad Tramp može da bude predsjednik, Kokoškov trener, a evo sad i Jokić najveći ugovor. Želim mu sve najbolje u životu, ali moraš da budeš ili tigar ili maca”.

Moka je govorio i o Milošu Teodosiću iza kojeg je loša polusezona u NBA.

“Sve nezgodna pitanja pošto sam za neke veoma vezan. Njega sam vodio na Evropsko prvenstvo 2007. godine iako je bio drugi plej u FMP-u. Ja sam ga uzeo u reprezentaciju da naslijedi Jarića i pre uzme lidersku ulogu što se obistinilo.najkreativniji igrač u posljednjih 20 godina i kao takav tu su svi komplimenti. Lično nemamo nikakav odnos. Plejmekeri i treneri uvijek imaju čudan odnos. Desilo se da mi nemamo nikakvu spregu. Čak se desilo da se zahvalio nekom drugom što mu je otvorio vrata Evrope. Pa dečko jel ti imaš selektivnu amneziju ili ne? Tako da nije mi se svidio njegov ljudski odnos prema meni. To apsolutno ne postoji kod mene da ću nešto da mu oduzme od njegovog kvaliteta. Njegov prelazak u Ameriku je za mene bio jasan kao dan da neće proći jer on fizički nije sposoban za to i ne živi sportski. Ono što je pokazao u Americi zbog čega su ga zvali je i prikazao. Oni su se dizali, ovacije, pasovi, on to radi kao od šale. Meni je drago za sve što je uradio dobro jer znam da sam i ja dijelom ugrađen. To što on ne vidi i ne razumije je ili “Valjevska prevara” ili nešto drugo ćemo vidjeti”.

foto:printscreen/youtube/RTRS

About The Author

Možda ste propustili