Orlovi: Sraman pokušaj blamaže našeg kluba

Reagovanje ŽKK Orlovi na objavu gradskog rivala “Mladog Krajišnika”.

Zahvaljujemo brojnim sportskim klubovima i građanima na čestitkama koje su u naš klub stigli nakon osvajanja KUPA REPUBLIKE SRPSKE…

Na žalost U GODINI NAŠEG JUBILEJA 50 GODINA OD OSNIVANjA KLUBA I TRENUTKU VRHUNSKIH REZULTATA I PO ČETVRTI PUT OSVOJENOG KUPA R. SRPSKE DOŽIVLjAVAMO NERAZUMAN i SRAMAN POKUŠAJ BLAMAŽE NAŠEG KLUBA OD KLUBA SLAVNE TRADICIJE GRADSKOG RIVALA ŽKK „MLADI KRAJIŠNIK“ ?!

Nije nam jasno šta je razlog ovako ogavne poruke o našem klubu ,pogotovo što su većina igračica oba tima privatno dobre drugarice.Obzirom da poslednjih godina naš klub postiže odlične rezultate u svim kategorijam u trenutku kada ekipu zbog kvaliteta za VABA (WABA) seniorski tim popunjavamo iskusnijim igračicama mlađe talentovane uz dogovor puštamo u druge klubove ,pa je tako nekoliko naših igračica popunilo i ekipu M Krajišnika. U pogonima našeg kluba košarku uči i kroz sport se za život sprema mnogo djevojčica.

Odmah po saznanju uvrede koja je stigla na našu adresu u kojoj je između ostalog pisalo. Čestitamo protivniku, legiji stranaca i starica, promoterkama LGBT pokreta, na pobjedi i 4 osvojenom trofeju Pobjednika KUP-a RS, želimo im puno sreće u narednih 15 godina koliko im minimalno treba da bi stigli MK i naših 19 osvojenih trofeja Pobjednika KUP-a RS ! …

Tu se salva uvreda ne završava, a ogorčeni dugogodišnjim nesportskim ponašanjem dotičnog poslednja objava je prelila čašu pa smo uputili prijave nadležnim sportskim organima i priremamo tužbu nadležnom Sudu zbog silnih prijetnji i uvreda.

Razlog i povod za prijavu istog je objava i saopštenje na zvaničnoj fejsbuk stranici navedenog kluba i gdje omalovažava,vrijeđa i etiketira igračice ŽKK“ORLOVI“ .Takvo saopštenje je prevazišlo granice civilizacijskog i dostojnog komuniciranja.

Naša narodna poslovica kaže : „Svako zlo ima i svoje dobro „ što potvrđuje reakcija naših građana i klubova koji su se javno oglasili i osudili potez Mladog Krajišnika . Iskreno se nadamo da je ova objava na internetu poslednje što je njihov generalni menadžer i sekretar u ime kluba objavio.

Zahvaljujemo na čestitci ženskom rukometnog kluba „Borac“, i još više njihovom saopštenju povodom morbidne objave iz „M,Krajišnika“ ovakve izjave jednog nazovi sportskog radnika koji vrijeđa sve žene po raznim osnovama te pozivamo sve sportske klubove u državi kao i institucije sistema i nevladine organizacije koje se bave zaštitom prava žena da se najoštrije osudi ovakvo ponašanje neodgovornog pojedinc.Pokažimo da smo svi sportisti jedna porodica i zaštitimo Orlice danas jer će sutra u njihovoj poziciji biti možda i vaše dijete. Pehare i medalje je uručila naša draga Sonja Davidović ministar porodice omladine i sporta i od nje cijela sportska javnost takođe očekuje snažnu reakciju povodom svega

Reagovao je i Košarkaški savez Republike srpske koji je između ostalog u svom saopštenju naveo.Očekujemo da će novo rukovodstvo „KK Mladi Krajišnik“ koje narednih dana treba da bude imenovano, imati u vidu dešavanja u i oko „KK Mladi Krajišnik“ u poslednjih nekoliko godina, te da ovakvih i sličnih dešavanja više neće biti, kako u interesu košarkaškog sporta, tako i u prvenstvenom interesu „KK Mladi Krajišnik „Banja Luka.

Ministarstvporodice i sporta osuđuje svaku poruku mržnje, rasne ili bilo koje druge netrpeljivosti pogotovo kada ona dolazi od sportista i sportskih radnika koji bi trebalo da budu uzor mladim naraštajim.Sportski tereni treba da budu mjesta na kojima će se mladi okupljati, slaviti sport i težiti ka uspjehu i svaki drugi vid ponašanja je neprihvatljiv, naglašeno je u saopštenju.

Novim zakonom o sportu koji će ove godine biti i usvojen a na kojem je intenzivno radila i naša ministarka ovakvim osobama protiv koje su vođeni brojni sudski postupci biće uskraćeno pravo rada u sportskim udruženjima.Iskreno se nadamo da je došlo vrijeme da se takav čovjek kao Čovičković izbaci iz sporta.

S poštovanjem, Uprava kluba ŽKK“ORLOVI“