Orlovi počinju iz Makedonije

Košarkašice Orlova u srijedu igraju prvu zvaničnu utakmicu u sezoni.

U meču regionalne WABA lige Orlovi gostuju makedonskoj ekipi KAM.

Iza Orlova je sezona iz snova u kojoj su osvojili sve što su mogli da osvoje na domaćoj sceni. Klub iste ambicije ima i ove sezone, s tim da želi da napravi i korak više u regionalnoj ligi u kojoj su prošle sezone banjalučke košarkašice bile blizu fajnal fora, odnosno na jednu utakmicu.

“Nadam se da smo spremni obzirom da smo odradili pripremni period. pred nama je dug put. Oni su zanimljiva i dobra ekipa sa puno iskusnih igračica. nadam se da ćemo odraditi ono što smo se dogovorili i da će rezultat doći. Hoćemo jedan korak da više napravimo nego prošle sezone”, rekla je Dragana Svitlica trener Orlova.

Košarkašice sa nestrpljenje očekuju utakmice i borbe za trofeje. Teodora Trebovac smatra da Orlovi mogu početi pobjedom u Skoplju protiv ekipe Kam.

“Igrali smo nekoliko prijateljskih utakmica i nadam se da smo uspjeli da ispravimo neke stvari. KAM je kvalitetna ekipa, ali energijom i zalaganjem mislim da možemo do pobjede”.

Orlovi su već trebali da odigraju meč prvog kola,ali drugi banjalučki klub, Feniks odustao je od nastupa u regionalnoj ligi.

foto:kosarka24.ba

About The Author