Orlovi počeli sa treninzima

Ne na terenu nego online.

Svi znamo da je sport zbog širenja virusa Korona “stao”. Nema treninga, utakmica, prvenstvo u BiH je završeno. Ipak u vicešampionu BiH ekipi Orlova od juče treniraju. Treninzi su iz organizovani online, a kako sve to izgleda objašnjava trener Dragana Svitlica.

“Danas smo počeli online treninge za sve članove našeg kuba. Prvi trening je prošao dobro, bilo je zanimljivo. Pokušavamo svi da se naviknemo na ovaj način rada. Pokušavamo da iskoristimo ovo vrijeme da budemo aktivni. Da poradimo na nekim stvarima na kojima ne možemo da radimo na treninzima. Posvetili smo pažnju vježbama koje su prilagođene i starijim i mlađim članovima kluba tako da možemo da se družimo i treniramo”, rekla je Svitlica.

Trenzi traju od sat do sat ipo.

“Naš prvi trening je trajao sat vremena i biće od sat do sat ipo. Nije isto kao u dvorani što je logično. Imamo treninge koji su bazirani na fleksibilnosti, izdržljivosti, mobilnosti, što je jako potrebno pogotovu mlađim članovima našeg kluba. Svaku vježbu prilagodimo uzrastu sa kojim radimo. Imamo varijaciju svake vježbe”.

foto:kosarka24.ba