Orlovi odradili prvi trening: Novi kapiten Luka Mitrović

Srbija odradila prvi trening
Srbija

foto:Marko Metlaš/KSS

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je okupio nacionalni tim u hali „Aleksandar Nikolić“ gdje su „Orlovi“ obavili prvi zajednički trening pred kvalifikacione mečeve protiv Finske (23.02. od 20.00 u Beogradu) i Gruzije (26.02. od 18.00 u Tbilisiju).

Na prvom treningu, opremu je zadužilo 14 igrača, dok se Filip Petrušev priključio saigračima u hali direktno sa aerodroma. Prije treninga, reprezentativce je pozdravio predsjednik KSS Predrag Danilović i poželio im dobro zdravlje i uspjeh u narednim mečevima.

U kvalifikacionim duelima protiv Finske i Gruzije, kapiten reprezentacije Srbije biće Luka Mitrović.

“Okupili smo se, u malo drugačijim bojama, u drugačijoj opremi, ali sa velikom motivacijom i željom, kao i svaki put kada se nađemo u reprezentaciji. Ostavljamo sve klupske stvari iza sebe, sve lijepo, loše, uspješno, manje uspješno… Svi imamo jedan cilj u glavi, to su reprezentativni prozor i dvije utakmice pred nama.

Imamo malo vremena da se spremimo za ono što nas čeka. Nije lako, svi dolazimo iz nekih drugačijih sistema, drugačijih pravila. Potrebno je sada da se prešaltamo na to što selektor Pešić traži od nas i da što spremniji dočekamo te dvije utakmice, da zabilježimo što bolji rezultat, da otvorimo kvalifikacije sa dvije pobjede.

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je igrače okupio prvi put poslije Svjetskog prvenstva.

“Ovo je naše prvo okupljanje nakon Svjetskog prvenstva u Manili, vjerovatno iz zadnje do Olimpijskih igara, tako da prioriteti su jasni. Skupili smo se zbog kvalifikacija za 2025. godinu, ali naravno da tamo negdje uvijek stoji da od ovih priprema i dvije utakmice treba da vidimo šta možemo da dobijemo i za Olimpijske igre. Prioriteti su utakmica sa Finskom i sa Gruzijom u Tbilisiju.

To su dvije različite ekipe, imaju različit stil igre. Moderna košarka, igraju u tranziciji. Gledali ste Fince, oni su napravili fantastičan napredak i sa aspekta struke, i sa aspekta igrača koji igraju u Evropi. Oni dolaze sa punom motivacijom u Beograd. Uvijek je drugačiji osjećaj svih ekipa kada dolaze u Beograd, uključujući i reprezentativne timove.

Tako da moramo puno da radimo na odbrani od tranzicije, dosta su kvalitetni. Gruzija je totalno drugačija ekipa sa Šengelijom i sa Šermandinijem. Dobili su novog stranca, dobili su novog trenera – Džikića.

Za nas je najvažnije da vidimo gde se nalazimo. Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo. Želeli smo da tu budu i Milutinov i Topić, koji su van. Jedan je operisan, jedan u fazi oporavka. Bila nam je želja da prvi put uključimo Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg marta puni 21 godinu. Po pravilima FIBA tek od sljedećeg mjeseca bi mogao da igra zvanične. Na Lučića ne možemo da računamo zbog obnove povrede. Ništa nije opasno. Jović je stigao, međutim ostao je u Nišu. Najvjerovatnije na njega ne možemo da računamo zbog situacije u njegovoj porodici.

To se nije promijenilo od Manile. Smailagić je bio bolestan, on nije igrao ni u kupu. I dalje je na ispitivanju sa medicinskim timom Partizana, ali istovremeno i sa Gagom Radovanovićem. Traže se razlozi zbog čega se to opet kod njega obnovilo, šta je i kako je.

To je zdravstveno stanje trenutno. Ovde je 15 momaka, danas smo trenirali. Sada je stigao Gudurić, oni su sinoć igrali kup. I Petrušev jer kasnije stigao, i oni su pobedili u kupu, tako da su dobrog raspoloženja”.

Reprezentaciju Srbije u predstojećima kvalifikacijama čine sljedeći igrači:

Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author