Orlando Džonson: Želim opet da pobjeđujem

Orlando Džonson o karijeri, Igokei….

Orlando Džonson novi bek Igokee na prvom meču u dresu ovog kluba protiv Budućnosti pokazao je da će biti veliko pojačanje. Momak sa NBA i evroligaškim iskustvom, poslije jednog treninga sa novim timom, je odigrao odličan meč na obje strane terena. Za 27 minuta na terenu dao je 18 poena uz pet skokova i tri asistencije.

Može da šutira, asistira ide na ulaz, a u odbrani može da brani pozicije jedan, dva i tri.

To mu je bio prvi zvaničan meč nakon godinu dana pauze zbog povrede.

“Sada sam spreman 100 odsto. Imao sam problema sa koljenom prošle sezone i pokušao sam da se vratim na teren, ali sam nekoliko puta operisan. Bila je velika bitka da se vratim na teren i ponovo obučem dres, tako da mi je veoma drago što sam sada ovdje u timu i što mogu da igram u Igokei”, izjavio je Džonson za “Glas Srpske”.

Ako je suditi po prvom meču, biće od velike koristi ekipi u napadu.

“Odigrao sam prvu utakmicu nakon godine pauze i biće ovo za mene novo iskušenje. Želim da ljudi znaju da sam zdrav i spreman za nove izazove. Sigurno je da ću bolje igrati kada se još upoznamo, a i pored poraza od Budućnosti, možemo biti ponosni jer smo dobro igrali i pokazali da se možemo takmičiti sa najboljima. Bio je ovo dobar test za nas protiv jakog tima sa kojim ćemo ponovo igrati za nekoliko sedmica pa će to biti dobra prilika da vidimo koliko smo napredovali”, rekao je Džonson.

Sa klubom iz Aleksandrovca ima otvoreni ugovor.

“Biću tu dok god je potrebno. Želim da pobjeđujem sa ovom ekipom i momci su me dobro prihvatili iako sam samo dva dana tu sa njima. Svi zaslužuju poštovanje jer su veoma ljubazni “,  dodao je Džonson.

Trener ekipe Nenad Trajković ima dosta iskustva iz NBA lige, gdje je bio asistent u stručnom štabu Feniks Sansa, tako da je to olakšavajuća činjenica za Džonsona jer se lako sporazumijeva s njim.

“Znam ljude koji su radili s njim ranije i znam da je odličan trener. Bio je veoma otvoren i veoma iskren sa mnom kada sam stigao tako da mi je već mnogo pomogao, što dosta cijenim. Nadam se da će iz mene izvući ono najbolje za tim”, naglasio je Džonson.

foto:Nenad Vuruna,KKIgokea

About The Author

Možda ste propustili