Gordić: Reprezentacija će sačekati

Nemanja Gordić o nastupu za BiH.

Puno prašine diglo se oko nastupa Nemanje Gordića za repreezntaciju BiH u kvalifikacijama. Bilo je tu saopštenja Budućnosti, KS BiH, ali uglavnom Gordić nije igrao za BiH.

“Kada je u pitanju posljednji prozor, postojala je šansa da igram, što sam i najavio, ali mi je žao što nisam mogao da pomognem momcima u obje utakmice. Žao mi je što svih ovih godina od kada igram za reprezentaciju, a to je od moje 17. godine, nikada nismo bili 100 odsto na okupu. BiH ima ogroman potencijal i nadam se da će se to jednog dana desiti. Objektivno gledano, sada su male šanse da BiH ode na Svjetsko prvenstvo, dok mi koji igramo Evroligu 99 odsto nećemo moći da nastupimo u idućima prozorima pa do sljedećeg ljeta mislim da nema ništa od nastupa za reprezentaciju”, istakao je Gordić za “Glas Srpske”.

U javnosti je bila plasirana priča da on ne želi da igra jer mu nije obnovljena kuća u Mostaru, što je bilo obećano, dok on o tome nije želio mnogo da govori.

“Ne bih mnogo komentarisao situaciju o reprezentaciji BiH i ranije se nisam oglašavao, dok su mnogi govorili umjesto mene. Kada sam bio u reprezentaciji, igrao sam 100 odsto, snagom i srcem, što ne može niko da ospori. Šta je bilo, bilo je. Ima objektivnih razloga zašto nisam igrao i ne bih da pričam o njima. Dosta toga se nagađa i ljudi pričaju svašta mada bi trebalo dosta vremena da se ispriča prava priča”, izjavio je Gordić.

Njegov dalji nastup za selekciju je pod znakom pitanja pošto BiH skoro sigurno neće igrati na Mundobasketu iduće godine, dok 2020. neće nastupiti na Olimpijskim igrama pa bi prvi nastup mogla da ima tek 2021, kada je na rasporedu Evropsko prvenstvo.

“Velike su šanse da će biti dvije godine pauze i savez treba da vidi kakav je plan za dalje. Da li će podmlađivati ekipu ili ne, jer ima ima mladih kojima treba da pruži šansu i nadam se da će to biti OK”, kazao je Gordić.

foto:Igokea/Nenad Vuruna

About The Author

Možda ste propustili