Okupljanje reprezentacije omiljeni dio godine

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu i krenula put Zlatibora, gdje započinje pripreme za Evropski šampionat čiji će domaćini ovog ljeta biti Srbija i Letonija (27. jun – 7. jul 2019).

Jelena Milovanović je jedna od najiskusnijih i najboljih košarkašica Srbije.

“Okupljanje reprezentacije je svima omiljeni dio godine, poslije klupskih sezona po Evropi. Ja se lično radujem susretu sa saigračicama i pripremama naročito, s obzirom da sam propustila cijelu sezonu. Očekuju nas teške pripreme, ali spremne smo na to, jer znamo šta nas čeka ovog ljeta. Bitno je da budemo sve zdrave i da tako ostane do kraja. U jakoj smo grupi i moramo da budemo maksimalno spremne kako bismo se borile za prvih šest pozicija koje vode u kvalifikacije za Olimpijske igre”, istakla je Jelena Milovanović.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu takmičiće se u grupi D u Zrenjaninu, gdje će u „Kristalnoj dvorani“ za protivnike imati selekcije Bjelorusije, Rusije i Belgije. Prvoplasirani tim iz grupe obezbijediće direktan plasman u četvrtfinale u „Štark Areni“ u Beogradu, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa razigravati za prolazak među osam najboljih sa drugom i trećom ekipom iz grupe C u kojoj su timovi Turske, Slovenije, Italije i Mađarske.

“Veoma sam uzbuđena što pripreme počinju. Vjerujem da smo sve motivisane za rad i da tokom priprema stvorimo bazu za rezultat kome se nadamo na Evropskom prvenstvu. Najvažnije je da pripreme prođu bez povreda i da što zdravije dočekamo šampionat”, zaključila je Sonja Petrović.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

foto:Marko Metlaš,kss

About The Author

Možda ste propustili