Okupili se “orlovi”

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ pred posljednje dve utakmice u prvom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019, u Tbilisiju protiv Gruzije 29. juna i protiv Njemačke u Novom Sadu 2. jula 2018.

Na poziv selektora Aleksandra Đorđevića u petak su se odazvali Aleksa Radanov, Ilija Đoković, Stevan Jelovac, Aleksa Avramović, Marko Simonović, Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević, Đorđe Gagić, Nikola Jovanović, Dejan Todorović, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac.

Sa saigračima i stručnim štabom je bio i Nemanja Bjelica koji sigurno neće igrati u naredne dvije utakmice, ali je došao kako bi pozdravio saigrače.

“Okupljanje je zahtjevna situacija, problematika je iza svakog ćoška i trudićemo se da svako od nas, počevši od igrača pa do čitavog stafa, da sve od sebe kako bi igra dobila na kvalitetu. Teško je i zahtijevno ovo ljeto, jer je ovaj „treći“ prozor izuzetno specifičan. Neki igrači još igraju klupska finala, neki su pod upalama kao što su Gudurić, Raduljica, Teodosić, neki imaju problema sa ugovorima u NBA, koja stavlja veto na igranje u ovom prozoru. U septembru će biti druga pjesma, ali će opet biti timova koji neće dati dozvolu igračima”, rekao je Aleksandar Đorđević.

Selektor je istakao da je važno sve probleme ostaviti po strani.

“Na nama je da problematiku okrenemo u pozitivu i da je stavimo na kraju kao detalj, kao interesantnu stvar za medije. Bitno je da izađemo na teren, da idemo na pobjedu kao i svaki put. Važno je da se prenesu bodovi u drugu fazu, teško je gostvovanje u Gruziji, težak meč sa Njemačkom koja je dominantna u ovoj grupi…

Okupljanje kosarkas Srbije u hotelu Crowne Plaza.
Beograd, 15.06.2018.
foto: Nebojsa Parausic
Fudbal, Srbija xyz

Đorđević je objasnio i situaciju oko  NBA igrača.

“Bjelica neće igrati, Marjanović će nam se pridružiti 24. juna, Teodosić neće igrati zbog povrede, Jokić neće igrati jer ima specifičnu situaciju sa ugovorom… Sve su to neke razumljive stvari, da li nam se sviđaju ili ne to nije bitno. Rješavamo te probleme u hodu time što će oni koji će izaći na teren biti najbolji u tom trenutku. Bogdan Bogdanović je operisao koljeno, on je rekovalescent, ovaj prozor će preskočiti i biće tu u septembru”.

Očekuje se dolazak još nekih igrača kada im se završe nacionalna prvenstva.

“Počinjemo pripreme sa 12 igrača koji su tu, priključiće se Micić, nadam se najiskrenije i Milutinov jer je on imao dobru sezonu iza sebe, pošto smo na toj poziciji deficitarni. Jović i Peno dolaze kada završe finale naemačkog plej-ofa, Lučić će odmah ići na intervenciju kad se sezona završi, Mačvan je rekovalescent, Birčević je na terapiji i ne može da pomogne. To su posljedice sezona”, objasnio je Đorđević.

Reprezentacija će do 20. juna trenirati u „Hali sportova Ranko Žeravica“, a onda se seli u Novi Sad gdje će trenirati i odigrati dve prijateljske utakmice sa Iranom 21. i 23. juna. „Orlovi“ 27. juna putuju u Gruziju na meč petog kola kvalifikacija za SP, a povratak je 30. juna i slijede završne pripreme za meč sa Njemačkom 2. jula u 20.00 sati u dvorani SPENS.

Tekst i foto:KSS

About The Author

Možda ste propustili