Odgovor Golden Stejta: Bila bi nam čast da igramo sa Partizanom u Srbiji

Pačulija oduševljen.
Zaza Pačulija

foto: printscreen

Odgovor iz Golden Stejta na inicijativu Partizana za odigravanje prijateljskog meča je pozitivan.

Partizan planira da uputi poziv Golden Stejt Voriorsima da odigraju prijateljski meč u Beogradu u znak sjećanja na Dejana Milojevića.

Ovo je najavio predsjednik Partizana Ostoja Mijailović.

Inicijativa Partizana je oduševila ljude iz Golden Stejta. Za Mozzart Sport je pričao legendarni Zaza Pačulija, Gruzin koji je osvojio dvije titule sa Voriorsima, a danas je član uprave kluba iz San Franciska.

“Nismo čuli za poziv Partizana, ali moram da kažem da je to fantastična ideja. Skidam kapu predsjedniku Partizana na inicijativi koja je prelijepa jer je Deki zaslužio tako nešto zbog svega što je uradio. Naravno nama bi bila čast da igramo sa Partizanom u Srbiji, ali isto tako moram da naglasim da to nije lako izvodljivo.

NBA liga je biznis, gleda se nekoliko faktora, od igrača, rasporeda, moralo bi da se poklopi dosta toga da bi se to dogodilo, ali ideja je izvanredna i lično bih baš volio da se tako realizuje i zbog igrača i navijača u Srbiji, ali prije svega u znak sećanja na čovjeka kakav je Dejan Milojević”, počinje Pačulija.

Utakmica Partizana i Mege u Štark Areni na kojem je prisustvovalo preko 23.000 navijača je ostavilo poseban utisak na sve igrače u dresu Voriorsa.

“Znao sam da će Partizan i Mega igrati svega nekoliko dana po smrti Dekija. Bilo je to 10 ujutru u San Francisku. Odmah sam upalio TV da gledam utakmicu i kada sam vidio te scene… Vjerujte… Dan mi je počeo u suzama. Toliko emocije, kada sam čuo skandiranje Dejanovog imena koje je trajalo punih 10 minuta… Nikada ništa slično nisam vidio.

Toliko sam bio emotivan da sam odlučio da sjednem u kola i odmah odem u našu trening halu da pokažem svim igračima kako su se u Srbiji oprostili od Dejana. Međutim kako sam ušao svlačionicu, trener Stiv Ker je očigledno ciljano organizova okupljanje u 10 samo da bi im pustio utakmicu uživo.

Ulazim u naše prostorije i vidim lica u šoku koja gledaju sve u čudu. Nisu mogli da vjeruju kakva je atmosfera, kako to sve izgleda u Evropi na košarkaškoj utakmici. Bilo je suza, emocija…

Čak su bili i iznenađeni koliki trag je Deki ostavio u Partizanu gdje je igrao i Megi gdje je bio trener jer Milojević je bio takav čovjek, nikada nije pričao o sebi, nije se hvalio, a imao je veličanstvenu karijeru. Odgledali su čitavu utakmicu i bili su oduševljeni”.

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author