Obradović: Igrači su svjesni i imaju samopouzdanje

Obradović

foto:printscreen

Partizan u 24. kolu Evrolige gostuje Bajernu u Minhenu. Trener crno bijelih Željko Obradović zadovoljan u kom stanju se ekipa nalazi.

Partizan je u plej of zoni Evrolige nakon dobrih igara u posljednje vrijeme Upisali su tri pobjede u nizu, a sada im slijedi gostovanje Bajernu, koga su pobijedili u prvom meču u Beogradu.

“Imamo iskustvo prve utakmice protiv njih. Izuzetno čvrsta, jaka, agresivna odbrana, prisutna u svakom momentu i ekipa koja se nijednog trenutka ne predaje. Mi smo ovde protiv njih vodili i 15 razlike i ušli smo u neizvjesnu završnicu. Takva im je bila i posljednja utakmica, protiv Barselone u gostima. Gubili su cijelu utakmicu, onda su imali zadnji posjed i šansu da pobijede”, rekao je Obradović, pa nastavio:

“Oprez veliki, svjesni smo da igramo protiv dobrog tima, koji može da igra sa različitim postavama i sa četiri mala i sa četiri visoka, sa dosta preuzimanja, sa uobičajenim stvarima, da njihove petice mogu da šutiraju za tri poena. Prije svega (Otelo) Hanter, koji nikada prije toga nije bio igrač koji se izvlačio na šut, a sada imaju i specijalan napad za njega. Voditi računa o svakom igraču i igrati sa 40 minuta koncentracije, to je ono što bismo voljeli da vidimo tokom utakmice”.

Partizan igra odlično u posljednje vrijeme.

“Jasno je. Igrači su svjesni da igramo prije svega bolje u odbrani, a igramo i pametnije u napadu. I onda je jasno je da igraju sa više samopouzdanja. Ja bih volio da se tako nastavi. Jeste, igrali smo dobro, ali svaka utakmica je nešto novo. Ono što svaka utakmica traži su energija, želja i da pomažu jedni drugima na terenu”.

Upitan je da li je ovo najbolji period od kako je preuzeo Partizan.

“Dobre igre pomažu da se igra sa više samopouzdanja, a pomaže i taj period koji smo proveli zajedno. To su sad neke stvari postale neuporedivo lakše kad se ponavljaju i kad se ponavlja i dolazi do, kako se to kaže, automatizama, i u odbrani i u napadu. I ono zbog čega sam ja srećan jeste da igrači više učestvuju u stvarima u utakmici, da se čuje njihov glas, njihov prijedlog, njihova želja i onda to rezultuje da ekipa izgleda mnogo bolje na utakmici”, završava Obradović.

Meč Bajern – Partizan na programu je u četvrtak od 20 časova i 30 minuta.

About The Author