Obradović: Vratili smo se načinu kako smo igrali ranije

Obradović

foto:printscreen

Partizan je u polufinalu ABA lige. Trener Željko Obradović imao duže izlaganje na pres konferenciji.

Crno bijeli su dobili majstoricu protiv ekipe Studentski centar 109:81 i u polufinalu ih očekuje Cedevita Olimpija.

“Čestitam ekipi Studentskog centra na svemu što su pokazali protiv nas. Mi smo večeras igrali mnogo bolje nego u prva dva susreta. Razlika je bila u želji, pristupu i koncentraciji. Prošli meč u Podgorici smo imali tri asistencije u prvom poluvremenu, a danas 19. Vratili smo se onom načinu na koji smo igrali i ranije. Ono što je zanimljivo da sam večeras imao priliku praviti dosta izmjena. Statistika kaže da je Zek Ledej igrao najviše u prosjeku, 21 minut. Svi ostali su igrali između 15 i 20, i danas je on igrao najviše, ali izmjene dozvoljavaju da se igra u velikom ritmu“, rekao je Obradović i još jednom se zahvalio navijačima.

Želim da istaknem nevjerovatan ambijent koji su napravili naši navijači. Fascinantno. To pokušavam da objasnim igračima svaki put, gdje god da odu odavde, da neće imati priliku igrati pred ovakvom publikom. Kad izađeš na parket pred njih, koji te bodre cijele sezone, i kad smo bili u problemima i kada je bilo dobro, to mora da se cijeni i da ti da ekstra motivaciju. Nadam se da će se to nastaviti i protiv Cedevita Olimpije”.

Obradović je upitan da li ABA liga cijeni Partizan?

“Ja se nikad nisam bavio stvarima za koje mislim da nisu moj posao. Neću to da radim ni ovog puta. Ja pokušavam da maksimalno budem korektan prema svim ljudima. Nastaviću tako da radim. Neke stvari koje su evidentne rješavaju se kada se završi prvenstvo, na svim nivoima. Tada se izlazi sa prijedlozima i analizira se šta je bilo dobro, a šta ne.

Ako treba da neke stvari koje ja mislim da su važne u ABA ligi ili u Evroligi, reći ću to. Svi koji smo unutra želimo najbolje moguće takmičenje i to treba da bude želja svih nas. Sve ono što je van terena ne treba da bude bitno. Nadam se da ćemo ući spremni za mečeve protiv Olimpije.

Termin polufinala još nije poznat.

“Izgleda da će to biti u nedelju zbog čega onoga što se predviđa narednim danima u Srbiji. Stvarno ne znam, ali pretpostavljam da će to biti u nedelju, pa već u utorak. Mislim da i Olimpija ima neki problem sa dvoranom. Ponovo ću da se vratim na istu situaciju, da se vidi kad se pravi kalendar. To nekad nije lako, jer se dešavaju nepredviđene stvari, ali želim da vjerujem da se sve dešava iz najbolje namjere”, objasnio je trener Partizana.

Savo Drezgić dobio je prve minute u crno bijelom dresu u ABA ligi.

“Talentovano djete koje je sticajem okolnosti dobilo priliku da igraju. Najveća greška iskusnih igrača jeste kad mu guraju loptu. Ne treba stavljati pritisak na djete od 17 godina. Nisam ga uveo da bi on dao koš i da bi publika bila zadovoljna. Imaju neki drugi parametri koji su i te kako važni ako on hoće da bude igrač za ABA ligu, a što da ne i Evrolige. Nadam se da će biti s nama u priprenom periodu, ali njegovo prirodno okruženje je ta ekipa gdje igra sad i tamo treba da bude lider”.

Poslije Reala ekipa u dvije utakmice nije izgledala najbolje.

“Vratili smo se i pokušavamo da igramo na način na koji smo igrali u velikom dijelu sezone. Evidentno je da je problem da je poraz od Real Madrida ostavio traga. To nije lako, stoji negdje u glavi, ali nadam da ćemo se sad okrenuti onom što je ispred nas. Na tom sam insistirao poslije Madrida i najiskrenije vjerujem u motivaciju. Motivacija je nešto što je najvažnije. Ako imaš motiv imaš i koncentraciju, te šansu da igraš dobru košarku”.

Neizvjesno je da li će Partizan ove sezone igrati Košarkašku liga Srbije.

“Što se tiče domaćeg prvenstva, nemam pojma. Uopšte neću da se bavim time. To je za mene tema koja ne postoji. Ja sam cijeli život upravo vama govorio da je sljedeća utakmica važna. Sve ono što je poslije toga me ne zanima. Imaću informacije od kluba, nisam ja adresa za to.

Moj posao je da treniram igrače i da razmišljam o sljedećoj utakmici. Unaprijed misliti mjesec ili dva nikada nije dobro. Bili smo favoriti, bili su i neki drugi pa su nas izbacivali. Lako je proglasiti nekog za favorita i svi se spremaju. Studentski centar se spremao za nas 15 dana, kakvi god da su igrači. Sve je moguće da se dogodi. Naša najbliža budućnost je Olimpija, Ljubljana i u tom smislu sam rekao da ne znam i da me ne interesuje. U mojoj glavi je samo ABA liga. Kad se bude završila ABA liga imaćemo vremena da pričamo o Ligi Srbije.”

Aleksa Avramović je operisan u Madridu.

“On je skinuo tu neku zaštitu i počeo dozvolu da radi neke vježbice, ali je rečeno da onaj tamo sljedeći petak treba da ima kontrolu. Otići će doktoru koji mu je radio operaciju, a tada će sve biti odlučeno. On ima želju, kad je zdravlje u pitanju, najvažnije je da sve obavi kako treba. Svako prevremeno i početak treniranja nije dobro za njega. Ja lično imam stav da nikada ne treba igrača tjerati da se vrati ranije. Najvažnije je kako se on osjeća”, zaključio je Obradović.