Njima fale Gasol i Navaro, nama Kića i Praja

Aleksandar Đorđević o aktuelnim temama.

Možda  prvi put od kako je postao selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević je došao u situaciju da može da računa na sve igrače koje je stavio na spisak za Mundobasket. Međutim, ne dopušta samom sebi da uživa u toj situaciji, to je potvrdio i u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom

“Izuzetno sam zadovoljan u ovom trenutku, međutim svako od nas očekuje da neke loše stvari mogu da se dese. Ne sme ništa da nas iznenadi. Naravno da su na širem spisku svi igrači koji su nam pomogli da se kvalifikujemo. To je poruka koju sam želeo da pošaljem čitavoj košarkaškoj javnosti “, kazao je Đorđević u razgovoru za radio MaxBet.

Na spisku se našao i Milan Mačvan, koji je zbog teške povrede pauzirao tokom čitave prošle sezone. On međutim sigurno neće putovati u Kinu.

“Prije petnaestak minuta sam se čuo sa Mačvanom. Od prvog dana će biti sa nama, na pripremama. Radiće koliko može. Moja ideja je da prođe kroz sve pripreme sa nama, do nekog 4. ili 5. avgusta, jer to će mu biti pripreme za klupsku sezonu. Bez obzira na to koliko će on fizički biti spreman, igrač koji izlazi iz jedne tako ozbiljne povrede, nažalost ne može da bude na svom nivou na Mundobasketu”.

“Orlovi” neće tokom čitavih priprema biti kompletni. Igrači iz NBA lige – Nikola Jokić, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović – priključiće se saigračima tek kasnije.

“Zadatak nam je da u što kraćem periodu sve igrače dostignemo na isti nivo. To neće biti ni malo lako, promijenjen je limit za igrače iz NBA, koliko će moći da budu sa reprezentacijom. Sa 35 je smanjeno na 28 dana, dakle tek 2. avgusta ćemo biti kompletni. Sve je to u glavama igrača, moraće oni da rade i individualno. Dogovarao sam se sa ljudima iz Denvera, da napravimo plan, da uključimo još nekoga u taj fizički rad Nikole Jokića kako bi on bio spreman. To isto važi i za ostale igrače iz NBA lige. Mi poslije silaska sa Kopaonika imamo jako malo vremena za rad”.

Različite reakcije u javnosti je izazvao novi dres reprezentacije, koji je plave boje, kao što je nekada bio jugoslovenski. Ništa sporno sa time ne vidi selektor Srbije.

“Nemam nikakav stav. To su tri boje naše zastave. Apsolutno podržavam komentar Vanje Grbića, koji je napisao na Tviteru. Od čega god je, kakav god je, naš je najsjajniji i najbolji. Svim srcem ćemo ga braniti”.

Selektor Španije je istakao da se raduje susretu sa Srbijom na Mundobasketu, ali je napomenuo da će “crvena furija” biti oslabljena jer ne igraju Pau Gasol i Huan Karlos Navaro.

“Uf, al su oslabljeni, bez Gasola i Navara u 40 godina. A za nas ne igraju Kića i Praja. Nemojmo da se šalimo, pustite te priče. Španija je vrhunska reprezentacija, meni je jedan od najvećih sportskih motiva njih da pobedim. To je nešto što pokušavam da prenesem i na naše reprezentativce, da dokažemo svima da smo bolji od jedne takve ekipe”, zaključio je Đorđević.

foto:fiba

About The Author

Možda ste propustili