Đorđević: Bacanja i značaj utakmice

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević poslije poraza od Njemačke.

Srbija je u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo doživjela prvi poraz. Njemačka je na domaćem terenu pobijedila vicešampiona svijeta 79:74.

“Čestitam Nemačkoj na pobjedi, odigrali su tvrdu, fizički veoma dobru utakmicu. Mi smo, sa druge strane, promašili previše slobodnih bacanja u drugom poluvremenu i to nas je koštalo poraza. Možda je značaj utakmice opteretio neke naše igrače, pa smo i u posljednjem minutu sa tri promašena slobodna bacanja ispustili priliku da utakmicu uvedemo u potpuno izjednačenu završnicu”, rekao je selektor Srbije i nastavio u dahu:

“Pored toga, napravili smo nekoliko grešaka i izgubljenih lopti u odlučujućim trenucima. Ipak, naš mladi tim, u kome je večeras bio samo jedan igrač sa poslednjeg Evropskog šampionata, igrao je srcem, borio se i to je svakako pozitivno i na takav odnos prema igri mogu da budem ponosan. Moramo sa pozitivnim mislima da se okrenemo sljedećoj utakmici protiv Austrije, koja nas već u nedelju čeka u Beču”, rekao je Aleksandar Đorđević.

foto:fiba.com

About The Author

Možda ste propustili