Nikolić: Ramljak i Katić X faktor Cedevite

Izjave trenera Igokee i Cedevita nakon meča u Laktašima.

Cedevita je pobijedila Igokeu u meču 18. kola ABA lige u Laktašima. Imali su i domaći igrači svoju šansu u finišu, ali jendostavno presudio je kvalitet i neke loše odluke igrača Igokee.

“Čestitam Cedeviti na pobjedi i želim im mnogo sreće u nastavku šampionata i u plej ofu. U prvom poluvremenu se u ekipu uvukao grč koji se odrazio više na napad nego na odbranu. Cedevita je dolazila do poena nakon naših izgubljenih lopti i promašenih šuteva za tri poena. U drugom poluvremenu smo se opredijelili na brži ritam. Imali smo u poslednja dva minuta nekoliko otvorenih pozicija koje nismo pogodili. Što se tiče taktike, naša ideja bila je da zatvorimo dva najbolja igrača Krušlina i Kobsa koji su zajedno dali 11 poena. Cedevita je imala dva X faktora, a to je Ramljakov šut za tri poena tri od tri i Katićev šut iz igre šest od šest što možda u završnici napada nismo prepoznali. Zadovoljan sam energijom, malo je nedostajalo”, rekao je trener Igokee Dragan Nikolić.

Slaven Rimac, trener Cedevite smatra da je negova ekipa zasluženo pobijedila.

“Teško gostovanje, teška utakmica koju smo kontrolisali u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu je bilo previše nervoze što ne smije da nam se događa. Možda je to bilo očekivano zbog umora i mnogo putovanja. Reagovali smo jako loše u nekoliko trenutaka. Želim da izgledamo kao ekipa koju takve stvari ne mogu izbaciti iz takta i to moramo izbjegavati. Upozorio sam igrače na te momente i na kraju smo zasluženo pobijedili.“

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili