Nikolić: Kokoškov mi je rekao – Partizan pravi potez

Slovenački reprezentativac Aleksej Nikolić prezadovoljan je dolaskom u Partizan.

Poslije potpisivanja ugovora sa crno-bijelima na Instagramu je objavio navijačku fotografiju iz Arene, a u razgovoru za

Sport klub pričao je o prvim nedeljama u ekipi iz Humske, odluci da dođe u Partizan, očekivanjima, saradnji sa Igorom Kokoškovim…

“Sve je super, od prvog dana osjetio sam pozitivnu energiju od svih u klubu, saigrača… Mnogo su mi pomogli da se adaptiram i da završim neke logističke stvari. Stvarno sam prezadovoljan super se osjećam. Jedva sam čekao da počnemo pripreme,” kaže Nikolić, koji je u Partizan došao poslije tri sezone provedene u nemačkom Brose Basketu.

Da li ste bili iznenađeni kada je stigao poziv Partizana. Koliko je bilo teško odlučiti se za dolazak u klub koji poslednjih godina nije na nekadašnjem nivou?

“Kad je stigao poziv brzo smo se dogovorili. Imamo iste ideje, isto razmišljamo. Nije bilo teško da se odlučim za dolazak u veliki, ambiciozan klub, sa mladim igračima. Partizan može meni da pomogne, ali i ja njemu. Imam još mnogo prostora da napreduje i igram na višem nivou. Izuzetno sam zadovoljan što sam došao u Beograd.”

Crno-bijeli na raspolaganju imaju mnogo mladih igrača koji će uz iskusnije Novicu Veličkovića i Đorđa Gagića imati zadatak da se umiješaju u borbu za trofeje. Koliko je to opterećenje?

“Činjenica je da smo mladi, alo to može da bude naš veliki plus. Gladni smo igre, dokazivanja i rezultata. Svi momci su dobri i savršeno dobro znaju u kom klub igraju. Ubijeđen sam da će hemija biti prava i da ćemo biti u stanju da postižemo prave rezultate. Pritisak? Uvijek postoji neki pritisak, ali na kraju se sve gleda kroz rezultat. Naše je da igramo i uživamo što smo ovde i da se borimo za klub. Vremenom će sve doći na svoje mjesto.”

Dugoročni cilj Partizana je povratak u Evroligu, a uslov je osvajanje ABA lige koja će ove sezone biti izuzetno jaka?

“Biće teško, ali znamo i mi svoje kvalitete. Ne treba da se bojimo, već samo da izađemo na teren i pokažemo ko smo i šta smo. Treba dobro da se spremimo. Verujem da ćemo biti u top formi kad počne sezona,” naglašava Nikolić koji će za saigrača imati čovjeka koga je nekada bodrio sa tribina.

“Novica i ja u istom timu – razmišljao sam o tome. Baš lijepo. I on je igrao u Bambergu. Jedva čekam da sve počne i da igramo zajedno.”

Prošlog ljeta sa reprezentacijom Slovenije osvojili ste zlatnu medalju sa Evropskom prvenstvu. Koliko vam je značila saradnja sa Igorom Kokoškovim, koji je prije odlaska u SAD radio i u Partizanu?

“Čestitao mi je Igor. U kontaktu smo, ponekad razmijenimo poruke. Čuo sam se i sa koncidionim trenerom Miljanom Grbovićem. I on je bio zadovoljan što dolazim u Partizan. Srećni su zbog mene i misle da sam napravio pravi potez. Inače, rad sa Igorom i zlato iz Istanbula svima nam je pomoglo. Košarkaški smo mnogo napredovali i svi igrači koji su kasnije potpisali dobre ugovore moraju da mu budu zahvalni. Nažalost, ne znam da li će Kokoškov moći i dalje da bude naš trener. Ja se nadam…” rekao je Nikolić koji je karijeru počeo u sarajevskim Sparsima zajedno sa Amarom Gegićem, ljetošnjom akvizicijom Partizana iz minhenskog Bajerna.

foto:fiba

About The Author

Možda ste propustili