Nikola Jokić – ofanzivni genije VIDEO

Košarkaški potezi Nikole Jokića predstavljeni su od strane skauta i trenera kako bi ih razumjeli svi, a ne samo ozbiljni košarkaški poznavaoci.

Kako je internet ozbiljno napredovao, tako više nije neophodno da posjedujete trenersku licencu da biste dublje proučavali košarkaške poteze i akcije piše b92.

Današnja tema jedne takve “košarkaške predstave” jeste srpski centar Nikola Jokić, koga su američki eksperti nazvali košarkaškim genijem.

Aktuelni MVP NBA lige je i dalje MVP kandidat, igra fantastičnu košarku iz večeri u veče, a evo šta su stručnjaci imali da kažu povodom njegove igre.

Sve je počelo sa njegovom igrom na niskom postu i načinom na koji forsira preuzimanja i mis meč situacije iz kojih postiže mnogo poena, takođe su pohvalili njegov osjećaj za ofanzivni skok.

On je drugi u NBA ligi po broju opena poslije ofanzivnog skoka, još od Bila Voltona nismo vidjeli igrača koji čita utrčavanja sa visokog posta i šalje pravovremena dodavanja kao što to radi Jokić.

Iz pikenrola se ponaša bolje nego neki plejmejkeri, pokazana je situacija gdje predstavlja pretnju kao “rol igrač” iliti onaj koji nema loptu, pa poslije kratkog otvaranja pošalje hirurški precizan pas u reket.

Možda nema poteze kao plejmejkeri, djeluje usporeno, a šalje dodavanja bez gledanja, a kada se radi o dodavanjima sa niskog posta, tu je Jokić jedan od najboljih svih vremena.

Jokić je uvek korak ispred odbrane i po tome su ga uporedili sa živim legendama Lerijem Birdom i Irvinom Medžikom Džonsonom.

Prikazana je statistika Denver Nagetsa sa Jokićem u timu i kada Jokić ne igra, takođe je pohvaljen za svoj doprinos Nagetsima i način na koji nosi ekipu koja je uzdrmana povredama.

Jokić je okarakterisan kao jedan od najboljih ofanzivaca u istoriji NBA lige. Pogledajte i sami.

foto:denver nuggets