Netsi ne daju Musi da igra

Novi uadarc za reprezentaciju BiH.

Muku muči selektor reprezentacije BiH, Duško Vujošević da sastavi ekipu za duele kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske i Belgije.

Na prvo okupljanje zbog povreda nisu došli: Milošević,Stipanović, Halilović, Sulejmanović i Čampara. Gordić se nije javio.

Najnoviji udarac je zabrana Bruklin Netsa, Džananu Musi da zaigra za reprezentaciju.Njemu predstoji obavezni ljekarski pregled prije potpisivanja ugovora, a što ne može biti okončano prije prvog jula.

Ranije danas Musa je na svom facebook profilu najavio sličan epilog. Tako je između ostalog napisao:

“Nakon predstavljanja u timu, na sastanku sam bio izričit da želim se priključiti timu u Tuzli. Već sam sa spakovanim koferom. Čuo sam se sa ljudima u Savezu i imao dva puta dug razgovor sa Sejom Bukvom te sam imao kontakt sa selektorom. Odgovor GM-a tima je glasio da će se odluka donijeti danas te da sam odigrao u zadnjoj sezoni 84 utakmice, imao 5 workout programa u različitim vremenskim zonama. Takodjer im se nije svidjelo što zadnja 4 ljeta od svoje 15 godine nikad nisam radio na tijelu i sad ću to morati napornim radom da stižem ovdje. U tom periodu sam od osvajanja zlata sa kadetima bio svaki put sa reprezentacijom i doživio 3 ozbiljne povrede. Na to sve opet sam bio izričit da idem u BiH. Ugovor potpisujem 1.7 i tek tad radim ljekarske preglede. Reprezentacija BiH je moja jer sam to bezbroj puta i dokazao djelima. Na riječi tima o odmoru striktno sam želio biti sa reprezentacijom. Više ništa nije u mojim rukama. Savez sam o tome obavijestio uredno i brojim sate do odgovora. Niko ne može da se stavi u moju kožu i kaže da mu je teže ili nije. Meni je trenutno najteže. Osim kontakta sa selektorom i mog poziva Seji Bukvi nikakav poziv nisam primio. Niti trebam. Niko mene ne treba zvati da igram za BiH. Kad god mi klub dozvoli biću tu. Samo klub može biti prepreka ili zdravstveni problem. Smatram da je ovo najlakši način pojašnjenja situacije”.

foto:brooklyin nets

About The Author

Možda ste propustili