Bjelica: Nije realno da sad igram za reprezentaciju

Nemanja Bjelica na okupljanju reprezentacije Srbije – samo da pozdravi saigrače.

Neizvjesnost oko potpisivanja novog ugovora u NBA ligi je spriječila Nemanju Bjelicu da pomogne reprezentaciji Srbije u mečevima sa Gruzijom i Njemačkom. Bez obzira na sve to došao je na okupljanje tima u Beogradu i pružio podršku ekipi.

“Došao sam da se javim saigračima. Razgovarao sam već sa Saletom. Nisam potpisao ugovor još uvijek i nije realno da igram za reprezentaciju. U julu putujem u Ameriku i trenutno je sve na čekanju. Ne znam šta će se desiti”, rekao je Bjelica za portal basketballsphere.

Žali zbog spleta nesrećnih okolnosti koje su se u posljednje vrijeme događale kada je Srbija u pitanju.

“Svi smo zajedno i kao jedan, znamo dobro šta nacionalni tim znači. Krivo mi je što je tako ispalo, to je život. Ja sam se osjećao kao da sam član tima i tokom Evrobasketa. Krivo mi je zbog Olimpijskih igara, imao sam veliku želju da igram u Riju”.

Kada je ugovor u pitanju jedina želja je veća minutaža.

“Volio bih više da igram, gdje god to da bude. Imam opciju i da ostanem u Minesoti, navikao sam se na Mineapolis, jedino prodica malo ispašta. Ali, vidjećemo”.

Već tri godine je Nemanja u Americi.

“Tako je, vreme brzo leti. Sada sam zdrav što je za mene najbitnije. Bilo je dosta uspona i padova, dosta toga sam naučio, sazreo. Znam kako je u Evropi, kako tamo, meni je ljepše bilo ovde, ali je NBA najbolja liga na svijetu i najbolja organizacija. Smatram da tamo pripadam, a to što ja mislim da treba da igram više, to je nešto drugo”, nasmijao se Bjelica.

Ove sezone je Nemanja svaku šansu koju je dobio iskoristio, pogotovo u periodu kada je Batler bio povrijeđen.

“U prvoj godini mi je bilo teško sve to da shvatim. Međutim, kada sam razumio da je to tamo sve samo posao lakše sam podnosio. Moja uloga je da ulazim sa klupe i da odradim svoj posao”.

Pokušao je da uporedi njegov i Bogdanovićev dolazak u Ameriku.

“Bogdan je stigao u ekipu gdje je jedan od nosilaca igre. Zaslužio je i to je pokazao ove sezone. Što se mene tiče, kada sam stigao u ekipu preminuo je trener Saunders i sve je krenulo naopako. Došao je Tauns i eto nedostajalo je malo više sreće. Sada sam prihvatio tu ulogu i navikao sam se na to”.

U narednih mesec dana će najveći fokus biti na Svjetskom prvenstvu u fudbalu koje se održava u Rusiji.

“Trudim se da pratim. Pitao sam neke ljude koji se malo više razumiju od mene i kažu da je za Srbiju najvažnije da dobijemo prvi meč. Vjerujem u ekipu i nadam se da ćemo pobijediti Kostariku “, podvlači Bjelica.

foto:kss.rs

About The Author

Možda ste propustili