Ne pobjeđuje se Srbija svaki dan

Selektor Njemačke poslije pobjede u Novom sadu.

Njemačka je sa maksimalnih 6-0 završila prvi krug kvalifikacija za Mundobasket. U posljednjem kolu savladana je Srbija 88:81 u Novom sadu.

“Ne pobjeđuje se Srbija mnogo puta, u pitanju je jedna od najvećih košarkaških nacija na svijetu! Ja sam naučio kako da igram i pobjeđujem uz Svetislava Pešića, zato je ovaj trijumf za mene nešto posebno”, rekao je selektor Njemačke Henrik Redl i nastavio:

“Nisam u pitanju ja, već tim. Oni su igrali čvrsto, ali sam znao da moramo da ostanemo fokusirani jer smo imali kratke pripreme, greške će se dešavati. Srećom, njihovi plejmejkeri nisu pogađali. Teško je braniti Bobana Marjanovića, on je NBA igrač, jedan od najboljih na svijetu. Ali, uspjeli smo da ga napadnemo na drugoj strani terena. Ekstremno sam ponosan na naš tim i na našu poziciju u kvalifikacijama.U posljednjim minutima smo imali odlične šuteve, pronalazili Maksija Klebera. Denis Šreder je imao probleme sa šutem, ali je prodirao, pronalazio igrače. On je mnogo važan za nas. Ostali smo zajedno u teškim trenucima. Iako je Boban nas razbijao, u poslednja tri minuta smo pronašli ključ”, rekao je Redl.

foto.fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili