Njemačka opet bolja od Srbije (VIDEO)

Košarkaši Njemačke slavili u Novom Sadu protiv Srbije.

Njemačka je oba puta bila bolja od Srbije u prvom krugu kvalifikacija i sa maksimalnih šest pobjeda ide u narednu rundu.

U šestom kolu slavili su u Novom Sadu pred 7.125 gledalaca 88:81.

Srbija je konstantno vodila do sredine posljednje četvrtine. Nikako nisu uspjeli igrači Saše Đorđevića da prelome meč i primjetan je bio disbalans izmešu unutrašnje i spoljne linije. Centarska linija sjajno je funkcionisala, a od spoljnih igrača jedino je Milosavljević uspio da ih isprati. Uz to Srbija je promašila čak 11 slobodnih bacanja.

Ipak prelomni momenat meča bila je nesportska lična Stevana Jelovca u zagrađivanju prilikom slobodnih bacanja, koju je napravio na 67 sekundi do kraja pri vođstvu Srbije 81:80. Njemačka je prešla u vođstvo, koja je održala do kraja.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Denis Šruder sa 21. poenom, a Robin Bencing i Maksimilijan Kleber su dali po 16.

Boban Marjanović je na drugoj strani dao 22 poena i imao 11 skokova, Stevan Jelovac je dao 19 poena uz devet skokova, Nikola Milutinov je postigao 16, a Dragan Milosavljević je dao 10 poena, a Dejan Todorović osam.

SRBIJA: Stefan Peno 3, Ilija Đoković, Vasilije Micić 1, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Dejan Todorović 8, Marko Simonović 2, Stevan Jelovac 19, Đorđe Gagić, Nikola Jovanović, Nikola Milutinov 16 i Boban Marjanović 22.

NJEMAČKA: Saibu 4, Gifaj, Vojtman 2, Tada 6, Bencing 16, Doret, Šrude 21r, Akpinar 8, Bartel 7, Kleber 16, Timan 2, Cirbes 6.

TABELA: Njemačka 6-0, Srbija 4-2, Gruzija 2-4, Austrija 0-6.

U drugom krugu kvalifikacija igraće Njemačka, Srbija, Gruzija, Grčka, Izrael i Estonija. Tri prvoplasirane ekipe izboriće Mundobasket u Kini 2019. godine.

foto.fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili