Prvi dio debitantske sezone u Ligi BiH košarkašice Feniksa završile su na prvom mjestu i pokazale rivalkama da su na najboljem putu da ostvare zacrtane ambicije.

Poslije 13. kola Banjalučanke imaju skor 11-1, a jedini poraz doživjele su od gradskog rivala Orlova sa kojim će do kraja šampionata voditi veliku borbu za titulu mada ne treba zaboraviti i aktuelnog šampiona Banoviće koji se neće lako odreći titule. Trener Feniksa Darko Kosić zadovoljan je urađenim i tri stvari je naglasio za odličan uspjeh.

“Dobra selekcija tima pred početak sezone, dobar rad na treninzima i dobra atmosfera u ekipi. To su tri ključa našeg uspjeha. Postoji još mnogo sitnica koje su dovele do ovako dobrog rezultata, ali ove tri stvari su najbitnije. Prvi dio sezone završili smo na prvom mjestu što nas raduje sve u klubu, jer smo to mnogo priželjkivali, a bila je određena doza treme na početku kako će sve to izgledati s obzirom da smo novajlije. Ujedno, pokušavamo da uspostavimo sistem rada po kojem ćemo biti prepoznatljivi. Za sada sve ide dobro i vjerujemo da ćemo biti na istom nivou u nastavku sezone”, izjavio je Kosić za “Glas Srpske”..

S obzirom na dosadašnje partije logično je da napadaju sve trofeje.

“Kao klub uvijek stremimo najvišim ciljevima dok je i sada tako. Cilj nam je da osvojimo sve trofeje u sezoni mada je jasno da će nam biti veoma teško to ostvariti jer se ostale ekipe neće predati unaprijed. Osim toga jedan od ciljeva nam je da steknemo pravo učešća u regionalnoj NjABA ligi i predstavimo se na međunarodnoj sceni. Ipak, nećemo se mnogo zaletati već hladne glave nastaviti sa treninzima, ići utakmicu po utakmicu, a onda na kraju sezone sabirati plodove našeg zajedničkog rada”, naglasio je Kosić.

foto:OKK Feniks

About The Author