Murić: Vratio bih se u Partizan

Dvije godine je Edo Murić proveo u Partizanu, gdje nije uspio da osvoji trofej, imao je i povredu ramena, ali mu je taj period karijere ostao zauvijek u sjećanju.

Zato na pitanje u koji bi se od bivših klubova vratio, slovenački koašarkaš ima spreman odgovor.

“Kada bi stvare bile sređene, jasno je vratio bih se u Partizan. Imam veliku želju da igram opet za taj klub. Poslije Partizana sam igrao za tri kluba, poštujem ih ali osjećaj igranja za Partizan ne možeš da kupiš. Drugi klubovi imaju novac, imaju dobre uslove, ali ništa više. Kada igraš u Pioniru pred navijačima to je kao da sanjaš”, rekao je Murić u intervjuu za Sport Klub..

Mnogo toga se promijenilo od kada je slovenačka košarkaška reprezentacija osvojila Evrobasket u Istanbulu prije godinu dana. Edo Murić je poslije Efesa završio u Poljskoj u Zelenoj Gori, dobar dio reprezentativaca koji su osvojili zlato ne igraju za ekipu, a Igor Kokoškov takođe više nije selektor.

“Slovenija je najviše izgubila sa prozorima i kvalifikacijama za Svjetski kup. Imamo veoma usku bazu igrača. Pokazali smo šta možemo da uradimo zajedno i šta 12 najboljih igrača u zemlji mogu da naprave. Kada bi se svi ponovo skupili, zbrisali bismo sve protivnike ponovo. Sada nemamo tu opciju i mogu da igraju samo neki. Ali ja uvijek gledam na sve pozitivno. Ovde će moći da igraju mlađi igrači i vidjeće se ko će moći da igra u sljedećim godinama. Dobiće priliku i nadam se da će nam pomoći u preostalih šest mečeva. Igrači koji inače ne bi igrali će dobiti šansu i srećan sam zbog njih, nadam se da će biti dobri i da se neće uplašiti”, kazao je  Murić.

Bivši igrač Partizana je sada u Poljskoj u Zelenoj Gori, koja će igrati naredne sezone u VTB ligi.

“Bio mi je potreban odmor, da se isključim iz košarke. Idem u Zelenu Goru gdje ću igrati ove godine, tim igra VTB ligu što je novi izazov. Znam grad, znam sredinu i srećan sam zbog nove sezone”. 

foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili