Mršić više ne računa na Hezonju

Selektor Hrvatske Veljko Mršić izjavio je kako, dok je on selektor u reprezentaciju neće zvati košarkaša Portlanda Marija Hezonju.

Hezonja je na instagramu odgovarao na pitanja pratilaca. Na pitanje zašto ne igra na reprezentaciju odgovorio je: “Zato što sam umoran i ne da mi se”, odgovorio je Hezonja, koji je posljednji put za Hrvatsku igrao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Ovo je bilo dovoljno da Mršić kaže kako Hezonju više neće zvati u reprezentaciju, ali ne zbog ove objave.

Kada sam preuzeo reprezentaciju, rekao sam da ona mora biti ekipa. Nisu važne jedino košarkaške i fizičke sposobnosti, već tu postoji cijeli niz komponenti koje su jako bitne da bi ta ekipa funkcionirala. Otkada sam selektor, sa Mariom sam razgovarao jednom u Las Vegasu, tada smo dogovorili da ćemo se čuti jer je on imao neke obaveze i bio je u gužvi, ali nismo uspjeli uspostaviti kontakt. Više puta sam osobno nakon toga to probao napraviti, HKS takođe, ali ništa. Nakon toga sam odlučio da ga neću više zvati, ali ne zbog ove objave, već zbog gore navedenih razloga. Jako malo smo općenito pričali u životu, jednom dok je bio još klinac, drugi put dok je bio u ljetnoj ligi u Orlandu, on je baš bio draftovan tog ljeta, ja sam bio s Dalasom pa smo malo razgovarali. Od tada, ništa. Za komunikaciju je uvijek potrebno dvoje”, rekao je Mršić za Index.

Novinari tog portala komentar su tražili i od Dina Rađe, koji je predsjednik Strućnog savjeta Košarkaškog saveza Hrvatske.

“To je problem s kojim se mi dugo borimo. Imaš ljude kao recimo Bojana Bogdanovića kod kojeg nikada nije bilo upitno igranje za reprezentaciju, iako ima 10 puta veću minutažu i status od Hezonje. Imaš čovjeka poput Hrvoja Perića koji dolazi kada nema većine igrača, nikad mu nije bio problem odazvati se, a onda s druge strane su takvi likovi kojima se ne da igrati za reprezentaciju. Njegova izjava govori sama za sebe. Mislim da reprezentacija treba biti svetinja. Tu priče za mene prestaju. Može on biti sarkastičan, ali to što je napisao je istina”, rekao je Rađa i otkrio koliko puta su zvali Hezonju u reprezentaciju.

“Sto puta smo ga zvali, ja osobno nekoliko puta mu slao poruku na koju se uopće nije udostojio odgovoriti. I dalje čuvam tu poruku, da ne bi bilo da nije tako i da nije istina, čuvam tu poruku za svaki slučaj.”

Zašto Hezonja nikada do sada u karijeri nije opravdao svoj potencijal i status na draftu, na kojem je 2015. godine izabrao kao peti?

“Klasična priča. To mu se dogodilo zato što je preskakao stepenice u košarci i zbog novaca je žrtvovao karijeru. Mogao je zaraditi 10 puta više da se držao pravog puta. Ne želim ga više ni komentirati, to su njegove odluke i njegovo pravo kako će voditi svoj život.”

foto:fiba

About The Author