Možda ne bi bilo loše kada bi primjenili onaj stari trik, da igrači siđu do Morave da operu ruke

Izjave Željka Obradovića i Marka Marinovića.

Najtrofejniji evropski trener Želimir Obradović prvi put je u rodnom Čačku vodio jedan tim u zvaničnom meču. Partizan je pobijedio Borac 68:86.

“Mi smo nastavili da igramo kako smo i u svim utakmicama do sada. Agresivnost u odbrani nam je dala sve ono što nam je trebalo. Uspjeli smo od sredine druge četvrtine, pa do kraja utakmice da čitamo odbrane Borca, jer je pokušavao da nas udvaja. Bio je dobar protok lopte, ali na žalost mnoge otvorene šuteve nismo ubacili. Možda ne bi bilo loše kada bi primjenili onaj stari trik, da igrači siđu do Morave da operu ruke. Ne znam šta bih pametnije mogao da uradim. Naravno, Borcu i mladom kolegi želim sve najbolje u nastavku. Probao je sve da uradi, da vrati ekipu u utakmicu. I na kraju želim da se zahvalim čačanskoj publici na divnom prijemu i aplauzu koji sam lično dobio. Posljednjih godinu dana, kada nisam radio, bio sam u Čačku. Majka mi živi ovde, imam mnogo prijatelja, tako da je super osjećaj biti u Čačku”, rekao je Obradović.

“Mi smo znali šta nas očekuje. Ali očigledno da je nedostatak Lopeza mnogo teško pao. Što se tiče organizacije, nismo bili dobri. Partizan je cijelu utakmicu vršio opstrukciju naše igre, i u tome je bio dobar. Nismo mogli da organizujemo napad kako valja. Jedinu dobru stvar koju smo uradili jeste da smo popravili skok, i zadovoljan sam što se toga tiče. Idemo dalje, pripremamo se za utakmice protiv ekipa našeg kvaliteta. Sljedeći rival biće Studentski centar u Podgorici. Nemamo puno vremena za pripremu. Već od ponedeljka krećemo da se spremamo. Htio bih da se zahvalim velikom čovjeku, Željku Obradoviću, jer je on jedan od krivaca što Borac igra ABA ligu. On je u najtežim momentima prošle sezone nesebično pritekao u pomoć i pomogao nam i podigao nas. Ulio nam je samopouzdanje da možemo da izdržimo, a mi smo uspjeli, pa smo ostali u ligi. Hvala mu od srca! Zahvalio bih se i publici što je došla u ovolikom broju. Nismo pružili neki dostojan otpor, ali probali smo. U ovom trenutku nije moglo bolje“, rekao je trener Borca Marko Marinović.

foto:Duško Radišić/Borac

About The Author