Mornar i nakon Podgorice na “nuli”

Košarkaši Budućnosti u meču šestog kola ABA lige bolji od Mornara.

Budućnost je na domaćem terenu slavila pobjedu 85:69 (18:18,20:18,26:18,21:15). Za Podgoričane ovo je bio peti trijumf, dok ekipa iz Bara još ne zna za pobjedu ove sezone u regionalnom takmičenju.

U pobjedničkom sastavu Marko Jagodić Kuridža 17, Edin Atić 12, Petar Popović, Igor Drobnjak i Di Džej Sili po 10 poena. U ekipi Mornara Kori Dejvis 12, Tejlor Smit 11, Trej Luis 10 poena.

“I u najavi meča sam rekao da kvalitet Mornara apsolutno ne odgovara njihovoj situaciji. Danas su imali izvanredne trenutke. I mi smo im pomogli – mogli smo da igramo sa malo više energije. Ovo je timska pobjeda. Imali smo neke dobre epizode pojedinih igrača sa klupe. Teško je igrati sa Mornarom. Sve u svemu, pobijedili smo – idemo dalje“, rekao je Aleksandar Džikić trener Budućnosti.

Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Odigrali smo dobro prvih 20 minuta, bili smo u igri, fokusirani u napadu, znali smo kako da ih napadnemo. I u odbrani smo pokušali da eliminišemo njihovu unutrašnju igru i to nije bilo loše. To nas je držalo u igri. Međutim, u drugom poluvremenu smo počeli sa neorganizovanim napadima, dozvolili smo im mnogo lakih poena. Kada ovako kvalitetnoj ekipi date da se odlijepe, teško je onda to stići. Kaskali smo, bili smo bez ideje. I poslije tajm-auta nismo poštovali nacrtanu akciju, nego smo pogrešno igrali“, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

foto.Budućnost VOLI