Idemo u Bar da završimo posao

Ognjen Dobrić pred revanš meč polufinala ABA lige.

Košarkaše Crvene zvezde pobjeda dijeli od plasmana u novo finale ABA lige. Protiv Mornara su ubjedljivo dobili prvi meč polufinala. U nedjelju Zvezda ima prvu meč loptu u Baru.

“Najbitnija utakmica za nas. Mi smo od početka sezone istakli naše ciljeve, i treba da idemo u najboljem stanju, koncentrisani u Bar, sa velikom željom da pobijedimo. To nam je cilj, da završimo polufinale u dvije utakmice. U Baru niko nije favorit, ne mogu da kažem da smo favoriti. Oni jako dobro igraju kod kuće, imaju dosta publike, napune halu. Neće biti lako, ali idemo na pobjedu i da završimo to u dvije utakmice”, rekao je Ognjen Dobrić.

“Ne očekujem ni malo sličnu utakmicu kao prvu. Siguran sam da će oni pokazati svoje drugačije lice, kao što su mnogo puta pokazali u Baru, gdje su pobjeđivali mnoge ekipe koje su bile na papiru favoriti. Oni se drugačije osjećaju, ponašaju, igraju kod kuće. Stvori se zaista lijep ambijent i za nas lep, jer smo prošli put imali dobar dio svoje publike i osjećali smo se komotno. Nadam se i pozivam sve navijače da ispune halu i pruže nam podršku. Mi u ovoj nedelji završavamo naporan ciklus, ali neke stvari smo radili pametno, jer je u nedelju za nas najvažnija utakmica u posljednjih 11 dana. Svi smo poprilično svjesni koliko bi nam važno bilo da završimo seriju u dvije polufinalne utakmice”, rekao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević i nastavio:

“Nikoga nije lako pobijediti četiri puta u sezoni, naročito ne jednu ekipu koja igra dobru košarku i ima dobar šut za tri poena. Ne očekujem da će biti lako, niti očekujem da utakmica bude kao prva. Mislim da uz svo poštovanje ekipe Mornara, od nas mnogo zavisi, od našeg starta i naše energije. Kao u prvoj utakmici, kada na dobar način oduzmemo ekipi agresivnost i šut za tri poena, onda imaju problem, jer im je to najjači adut. Eto, to je nešto na šta se i ovaj put fokusiramo. Mislim da i oni nemaju baš želju da četiri puta izgube od istog tima u sezoni. Kada se priča o umoru, polufinale je, nema tu prostora da se priča o bilo kakvom umoru. Ako je umor faktor, onda treba da završimo posao što prije.”

Meč Mornar – Crvena zvezda igraće se u nedjelju od 20 časova.

foto:Crvena zvezda mts

About The Author

Možda ste propustili