Mladost konačno na parketu

Košarkaši Mladosti konačno će večeras odigrati prvi susret nove sezone Lige BiH.

Mrkonjićani od 18 časova gostuju Bratuncu, a utakmica je prvobitno trebalo da bude odigrana prošle subote, ali je odgođena zbog sumnje da Bratunčani u svojim redovima imaju igrače inficirane virusom korona. Nakon što su urađeni PCR testovi ustanovljeno je da nemaju koronu već prehladu pa je određen novi termin. Mladost nije igrala ni meč prvog kola protiv Bosne Royal jer su Sarajlije tvrdile da imaju zaraženih igrača, ali je naknadnim testiranjem ustanovljeno da su svi zdravi pa je meč registrovan službenim rezultatom 20:0 za četu trenera Žarka Milakovića.

“Poslije osam mjeseci konačno nas očekuje prva zvanična utakmica i prva poslije mjesec i po treninga. Nalazimo se u specijalnoj situaciji kada je u pitanju početak sezone jer nemamo utakmica pa smo 20 dodatnih dana u trenažnom procesu bez meča što nas je poremetilo. Izdržaćemo sve i držaćemo glavu gore jer je svima u interesu da igra ili ćemo u protivnim sjediti kući i čekati da pandemija prođe“,rekao je trener Mladosti Žarko Milaković.

O narednom protivniku ima dosta pohvala.

“Gostujemo Bratuncu koji je iskusna ekipa, selektovana za vrh tabele. Ulazimo maksimalno ozbiljno, respketujemo protivnika bez obzira na njihove probleme”, dodao je Milaković.

Njegov kolega na drugoj strani Ognjen Radić potvrdio je da neće voditi ekipu zbog bolesti.

“Ležim kući i imam jaku upalu pluća, a nije u pitanju virus korona tako da neću voditi ekipu na meč jer su mi tako preporučili ljekari. Cijela ekipa se razboljela nakon puta u Donji Vakuf. Mnogi su prehlađeni i iz predostrožnosti smo radili PCR test koji je pokazao da niko nije inficiran koronom. Pilčević i Pešić biće u sastavu mada je pitanje koliko mogu da pruže dok se povrijedi Danilović, a od ranije nema Ćupa, Šarenca i Rikala tako da imamo samo dva zdrava igrača. Imaćemo 12 igrača u rosteru, ali je situacija baš teška i pitanje je koliko će moći da izdrže. Nadali smo se da će biti kompromisa između klubova i Košarkaškog saveza pa da pomjerimo meč, ali od toga nije bilo ništa i prinuđeni smo da igramo”, kazao je Radić.

foto:kosarka24.ba, tekst.Glas Srpske